Тридесет и седмото специализирано изложение СТРОЙКО 2000

От 19 до 25 октомври в София се провежда най-голямото в България специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000 w Националния дворец на културата
18.10.2011
СТРОЙКО ЕКСПО ООД
7
изложение, Стройко 2000, строителни технологи, архитектура
Тридесет и седмото специализирано изложение СТРОЙКО 2000 – есен 2011 г.
Източник: сп. Още за къщата

СТРОЙКО 2000 се провежда от близо 20 години, всяка пролет и есен - март и октомври. Винаги 7 дни, от сряда до вторник. Тази устойчивост помага на изложителите да се подготвят добре и да са успешни. А техният успех е успех и за българската икономика. На изложението под покрива на Националния дворец на културата се събират  фирми от строителния бранш -  строители, производители и търговци. Развитието на изложението в годините е огледало на европейските и световните постижения в строителството и дизайна, на подема на материалната и битовата култура.
СТРОЙКО 2000 е средище за търговски и професионални контакти. Тук може да се усети колко са напреднали строителните технологии, колко бързо се покачва качеството на живота на българите, въпреки че има още много да се работи, докато стигнем жизнен стандарт, сравним с този на  богатите европейски държави.
Всичко, което излиза на пазара в Европа и света се предлага  веднага и на СТРОЙКО.  Нови технологии, нови възможности за смела архитектура и изискан интериор. Последно поколение инсталации и оборудване, мебели, тапети, текстил, бои, фаянс, всякакво обзавеждане.  Не е възможно да се изброят  групите стоки, които се предлагат. Това е една внушителна експозиция, много атрактивна за специалистите и за публиката.
 На СТРОЙКО има всичко, само изборът е труден. Огромният интерес е отражение на бързото изграждане и обновяване на жилищните и обществени сгради и на публичните пространства. На стремежа да се заживее  по-добре, в комфорт.  Независимо от  кризите техническата революция, пазарът и свободната търговия правят това все по-достъпно. На СТРОЙКО могат да се намерят качествени решения за всеки бюджет.
На СТРОЙКО се появиха за първи път пионерите на енергоспестяващите технологии. Залагането на високоефективните дограми в новите строежи и смяната на старите започна отдавна. Така е и с различните топлоизолации и модерните отоплителни и климатични инсталации.  Но вече имаме, и стават все повече, техническите възможности за „нискоенергийната революция”, а внедряването им започва и да се субсидира. Това обаче не е достатъчно. Хората трябва да я приемат,  да се убедят, че ще спечелят от нея. Тук те намират аргументите за това. На СТРОЙКО от години едновременно с търговията тече и този изключително важен за бъдещето ни процес.
 Участието в СТРОЙКО е добра инвестиция. Тук има възможности за реклама, запознаване с конкуренцията, увеличаване на продажбите и преки продажби, сключват се сделки, намират се съдружници.  Много фирми са при нас години наред. Чуждестранни фирми се кооперират с наши или са базирани в България. Глобализацията е в ход – малко стоки се правят само в една страна или само от местни суровини.
Девизът на изложението е  „ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА БЪЛГАРИЯ”.
       
Изложението бeше открито днес в 11 часа от министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова Николова.
Поради големия брой на участниците трудно може да се спомене всичко, което може да се нарече новина. Ето и някои акценти, които сме уловили. Внимателното разглеждане на изложението ще покаже много повече.

Винербергер е производител на керамични зидарийни тела с почти 200 годишна история. Целта на компанията е да създаде в дългосрочен план нарастване на допълнителната стойност на продуктите й за партньори и клиенти. За да предложи максимално улеснение при зидарските работи и за да гарантира качественото им изпълнение, Винербергер разработи цялостни системи решения за стени. Така, освен вече предлаганите висококачествени керамични блокове с вертикални кухини PОROTHERM, тухлите с хоризонтални кухини FORATI . Предлагат се и необходимите  зидарски разтвори – PОROTHERM TM – топлоизолационен разтвор за еднослойни стени с повишена топлоизолационна способност и FORATI Fix – лепилен разтвор за тухли FORATI.
Ролпласт тази година залага  на усъвършенстването на продуктите си и изработката на по-нестандартни като форма и отваряне прозоречни системи -  като PVC прозорци с отваряне тип „плъзгане” или „плъзгане с повдигане”, както и алуминиеви системи за плъзгане с прекъснат термичен мост. Поддържат се стандартните PVC и алуминиеви системи, както и такива за по-големи остъклявания. Ролпласт предлага и прозорец с троен стъклопакет и дебелина 51 мм с уникални характеристики, който може да бъде използван и за пасивни къщи.
Новите  продукти на фирмата за  интериора включват вътрешни  роло щори модел „ден и нощ” със специални платове регулиращи проникването на светлина в помещението, както и вътрешни щори „Японска стена” подходящи за високи прозорци във френски стил и широки витрини. Ролпласт предлага вече и интериорни врати в два ценови сегмента – по-евтини и по-скъпи.
Фирма РИМ ДЪРВО е ексклузивен представител за България на Австрийската фирма REDWELL, специализирана в производството на инфрачервени отоплителни уреди от ново поколение, които излъчват основно ниско-взаимодействаща дълговълнова инфрачервена-C вълна, която прониква и затопля твърдите тела. Основният принцип е, че с инфрачервеното лъчение се затоплят твърдите обекти, а не въздуха, което води до запазване на топлинната енергия  много по-дълго. Това води до значителни спестявания на енергия. Тъй като инфрачервените вълни топлят чрез излъчване, а не чрез конвекция, това не позволява движението на прах. Температурата на въздуха е по-ниска, отколкото тази на стените. По този начин, въздухът е свеж, без прах, и значително по-здравословен. Поради използваните напреднали технологии, инфрачервените отоплителни уреди на REDWELL са сред най-енергоспестяващите отоплителни системи. Изследване, проведено в Лабораторията на Солунския Университет Аристотел в края на 2010г. показва, че инфрачервените уреди REDWEL абсолютно превъзхождат други отоплителни системи като пряката електрическа, дизеловата или газовата отоплителна система, както и въздушно-водните отоплителни помпи, вземайки под внимание всички икономически и екологични аспекти. Отоплителните системи REDWELL са отличен избор благодарение на лесното инсталиране, гъвкавия дизайн и дългото време на експлоатация без необходимост от поддръжка. REDWELL предлага най-широк избор на дизайн на своите продукти - картини, огледала, бели или черни дъски за офис, върху които може да се пише с маркер, както и набор от различни мебели. Интелигентните дизайнерски решения предлагат огромно разнообразие при планирането на уникална персонална система за отопление.

FESTOOL
пусна на пазара през септември тази година няколко нови продукта. TI 15 IMPACT - новият уникален акумулаторен винтоверт 3 в 1, съчетава три инструмента в един – ударен винтоверт, бормашина и ъглов винтоверт. Той е истински мощен помощник за всички монтажни работи, където се изисква работа с много големи винтове. Новата по-голяма и по-мощна фреза DOMINO XL DF 700 предоставя нови, непознати досега възможности за лесно, бързои качествено изпълнение на дърводелски сглобки. Инструментът дава възможност за изключителна мобилност при из¬пълнение на всевъзможни конструкции, като при това съкращава поне наполовина времето, необходимо за изработване на сглобките. Новата компактна лампа SYSLITE ще зарадва не само феновете на инструментите FESTOOL, но и привържениците на лова, риболова и къмпингарството. SYSLITE дава възможност за избор между интензивна и заглушена светлина. Може да се закача на кука или да се монтира на триножник. Четирите източника за електрическо захранване гарантират безпроблемно зареждане, непрекъсната работа и ви позволяват да се чувствате комфортно навсякъде и по всяко време.
ИНТЕЗА представя за първи път в България заточващото оборудване на TORMEK AG. Шведската компания изнася на всички контитенти, но тази година за пръв път настъпва на българския пазар. Шведските машини за заточване с водно охлаждане TORMEK заточват режещи инструменти в множество промишлености. Бързо и лесно се заточват, както и полират, инструменти със сложни форми, както и инструменти от бита. Водното охлаждане и ниските обороти на машините не позволяват прегряване. Финните абразивните дискове, ниската скорост и патентованата система за настройка на ъгъла на заточване правят контрола на машината лесен и позволяват постигате на отличен резултат дори и от непрофесиналисти.
Други иновативни продукти представени от Интеза за  дома и сигурността са  подобрени и нови на българския пазар:  видеокамера за врата Brinno със запис на снимка, дръжка с дигитален код ASSA, хотелска брава Gaudi Fit In, дръжки за врати със сменяеми  тела, Rostex - първите в България шилдове за защита на патрон, позволяващи монтаж върху алуминиева и PVC дограма, Konsmetal LS - първият в България патентован взломоустойчив сейф с противовзломна рамка, Mul-t-lock Hockey Puck - решение за сигурно заключване на вратите на лекотоварни превозни средства за обезопасяване на товари и сейф за автомобили от MBG Швеция.

    

Автор: СТРОЙКО ЕКСПО ООД
Закони Нормативна база Коментари