Трасформиращи се кътове за интериора - за повече място.

Мобилна стена скрива кухнята и се превръща в маса за хранене.
15.11.2012
Антоанета Салфидж
217
интериор, мебели, стая, кухня, детски мебели
Мобилна стена скрива кухнята и се превръща в маса за хранене
Източник: http://centrala.net.pl/our-work/tamka

Проект: арх. Jakub Szczesny/студио  Centrala
http://centrala.net.pl/our-work/tamka
снимки: Radek Wojnar


Идеята за тези трансформиращи се кътове  тръгва от липсата на място. Апартаментът се намира в полската столица Варшава. Състои се само от една стая като едната от стените е с прозорци към улицата. Авторът на интериора, полският архитект Jakub Szczesny  от студиото  Centrala решава да включи в проекта няколко хитри елемента, които да позволят на пространството да се ползва с няколко функции, без те да си пречат една на друга. С помощта на интелигентни решения в  единствената стая се организират кухня, трапезария, детска стая и дори баня.


Основната мебел представлява композиция от елементи, които изграждат корпусите на детската зона и кухнята. Една бяла врата е монтирана така, че изцяло да скрива кухненския корпус , при което мивката, фурната и котлоните остават невидими за окото. При отваряне от вратата може да падне плот, който се превръща в работна зона и трапезарна маса.


Детските мебели, които са неделима част от композицията, визуално отделят зона с помощта на акцентни цветове – зелено, сиво и лилаво.


Това решение дава възможност и за много свободно пространство, което може да се реорганизира съобразно функцията. Тази интерактивна зона става организационен елемент и пространствен възел в интериора.

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари