Топ 5 дестинации за екскурзии с тръгване от Варна

Всеки жадува да се откъсне от своето ежедневие, макар и за кратко. Екскурзиите допринасят за всичко това.
23.12.2021
Бояна-МГ
1012
екскурзии, Екскурзии Гърция, екскурзия до Грузия, екскурзия до Малдиви, екскурзия до Доминикана, екскурзия до остров Мавриций, туристическа дестинация
Източник: www.boiana-mg.bg

Всеки обича да пътешества, да открива нови земи и народи, тяхната история, култура, исторически и природни забележителности. Всички жадува и да се откъсне от своето ежедневие, макар и за кратко. Екскурзиите допринасят за всичко това. От една страна, осигуряват почивката, от която се нуждаете, а от друга – дават възможност за посещаване и опознаване на непознати места.

Защо да предпочетете екскурзиите с тръгване от Варна?

Варна – един от красивите градове и морска столица на България, е страхотна възможност за тръгване до прекрасни земи. В зависимост от това, как искате да протече Вашето пътешествие, можете да изберете дали да пътувате със самолет или с автобус, като и двете имат своите предимства. Самолетите, които излитат от летище Варна, Ви осигуряват бързо пристигане до желаната дестинация, а автобусите Ви дават възможност да се насладите на красивите природни забележителности, докато пътувате. Изберете своята следваща почивка с тръгване от Варна, защото така ще можете да разгледате морската ни столица. Ще видите известната катедрала, ще можете да се разходите в морската градина, а защо не и да изпиете едно кафе на брега на морето.

Екскурзии от Варна
Източник: www.boiana-mg.bg

Докъде може да стигнете?

За да разберете това, най-напред трябва да си дадете сметка какво искате да видите. Има множество красиви дестинации, които има с какво да Ви завладеят. Някои от тях са:
1.    Красивата Армения
Тази страна има хилядолетна история, вследствие на която са останали множество църкви и манастири, които заслужават Вашето внимание. От величествената планина Арарат можете да видим мястото, където се събират границите на Турция, Иран и Армения. В Араратската равнина е разположен почитаният от всички арменци град Ечмиадзин – една от първите столици на Армения.

2.    Гърция
Тя е сред най-предпочитаните дестинации, заради своята история, датираща още преди хилядолетия. Красивите острови около нея са уникални сами по себе си и привличат множество туристи ежегодно. Кефалония, Миконос, Крит – живописната им архитектура, тюркоазеният цвят на морето и зашеметяващите пейзажи, грабват Вашите погледи още преди да сте стъпили на тях. Полуостровите Пелопонес и Халкидики ще Ви удивят със своите красиви плажове и впечатляваща природа. Няма как да отидете в Гърция и да не посетите Акропола в Атина – един от първите древногръцки храмове, който е посветен на богинята Атина.

3.    Доминикана
Безкрайните плажове и тъмносините води на Карибско море нареждат Доминикана на една от челните позиции, когато става дума за екскурзии. Цветните градини около хотелите ще Ви накарат да се чувствате сякаш сте в най-богатата на цветя страна. Пъстрата и оживена столица на Доминиканската република Ви предлага разнообразие от исторически и културни забележителности, за които ще Ви е необходимо доста време, за да ги посетите.

4.    Остров Мавриций
Лазурносините води на остров Мавриций го правят предпочитана дестинация от много туристи. На него се намират уникалните водопади Тамарин, които заслужават Вашето внимание. Красиви сувенири, носещи в себе си духа на острова, можете да намерите на прочутия още от викториански времена пазар в Порт Луи.

5.    Малдиви
Тихите тропически Малдиви са подходящо място за онези, които обичат тишината и спокойствието. Това е основната дестинация, която предлага на своите туристи леководолазно гмуркане, с което успява да ги впечатли.

Нуждаете ли се от туроператор за своята екскурзия от Варна?

Ако сте решили напълно да се отдадете на заслужена почивка, започваща от Варна, туроператорът ще даде своя принос за това. Евтините и достъпни екскурзии, които се предлагат, са напълно съобразени с Вашите нужди и изисквания. Дали имате нужда от усамотение сред природата, или пътешествието Ви е насочено към опознаване на красотите на света, решавате Вие. Екскурзиите с тръгване от Варна ще Ви отведат до най-уникалните места по света, а туроператорът ще Ви съдейства по всички въпроси, така че да се насладите спокойно на Вашата екскурзия.

 

Автор: Бояна-МГ
Закони Нормативна база Коментари