Топлоизолационната боя „ИзомаксТЕРМ” изпреварва времето!

ИзомаксТЕРМ отразява 89,20% от слънчевите лъчи, съгласно стандарта ASTM E 903-12. Това е установено чрез изпитанията му в университетската лаборатория за енергийна ефективност към “Enzo Ferrari”
15.05.2016
ИЗОМАКС – Байчев ЕООД
3518
топлоизолация, енергоефективност, ИзомаксТЕРМ, топлоизолационна боя, топлоотразяващо покр
ИзомаксТЕРМ притежава най-висок индекс на слънцеотражателна способност
Източник: https://toploisolacia.bg/

Топлоизолационна боя  „ИзомаксТЕРМ”  е иновативен продукт, който печели надпреварата с времето. Независимо от сезона и климатичните капризи, осигурява комфорт в дома, както през лятото, така и през зимата. Създадена е от фирма “ИЗОМАКС” - утвърден производител на течни хидроизолации вече 25 години.  Отговаря на изискванията на БДС ЕN 15824 и е отличен със златен медал от Есенен технически панаир Пловдив 2014.


Продуктът притежава качества, различни от традиционната топлоизолация. Разработена е на основата на физичния принцип за отразяването на вълните. Продуктът е базиран на специални полимерни микросфери, представляващи еластични затворени клетки с много малка специфична повърхност. Те поглъщат топлинна енергия само повърхностно и  веднага излъчват  85%  от нея обратно.  Покритието е като огледало за топлинните лъчи. Положен върху вътрешни стени и тавани, чрез този отразяващ ефект на Изомакстерм се намаляват топлинните загуби, реализира се икономия на енергия, повишава се температурата на вътрешните стени, елиминират се конденза и мухъла.


Положен върху външни повърхности, ИзомаксТЕРМ отразява 89,20% от слънчевите лъчи, съгласно стандарта ASTM E 903-12. Това е установено чрез изпитанията му в университетската лаборатория за енергийна ефективност към “Enzo Ferrari”  в  Модена, Италия, през февруари 2016 год.


Те потвърдиха както топлоотразяващата способост от 84.70%, съгласно стандарта ASTM C 1371-15, така и високата степен на действие на покритието, приложено на открито. 


ИзомаксТЕРМ притежава най-висок индекс на отражателна способност на слънчева светлина. Това е максималният известен досега резултат в света - SRI=112,6%.  


 „ИзомаксТЕРМ”  е  топлоизолационна боя за открито и закрито. Полага се като крайно покритие върху здрави и сухи повърхности – шпакловки, мазилки, стар латекс или боя, тапети, гипсокартон, метал и др. Тя е устойчива на миене, не задържа прах и  може да се поддържа винаги свежа. Подходяща е и за бани и мокри помещения.


Иновативният  продукт осигурява 25% по-ниски разходи за отопление на дома.


Топлоотразяващият ефект на покритието с ИзомаксТЕРМ осигурява по-бързо затопляне на помещението и по-ниски разходи за парно отопление и електрически ток. Това е важно при преобладаващия в България режим на отопление „изключване – сутрин и включване – вечер”. 


Обяснението е в новаторската технология на действие на продукта. Коефициентът на топлопроницаемост на покритие от ИзомаксТЕРМ е 11 пъти по-нисък от този на покритие от обикновен латекс! Литър от топлоизолационната боя тежи само 500 гр., докато останалите познати артикули са 2-3 пъти по-тежки. Ниското обемно тегло определя високите изолационни свойства. В ИзомаксТЕРМ се съдържат 5 пъти повече отражателни  микросфери, просто защото са 5 пъти по-малки от сферите в подобните бои. 
Тази ниска топлопроницаемост  води  до висока повърхностна температура на стените и таваните на помещенията през зимния период. Това определя високите антикондензни и енергоспестяващи качества на покритието.


През горещите месеци външното фасадно покритие от ИзомаксТЕРМ намалява с 4 – 5°С температурата на въздуха вътре в помещенията. Икономията от климатизацията на сградите е също 25%.


Степента на обратно излъчване на топлинни лъчи на “ИзомаксТЕРМ” е 84,70 %. Загубите през крайното покритие са едва 15%, което надминава ефективността на стандартните топлоизолации. След полагане на покритие от ИзомаксТЕРМ повърхностната температура на стените се изравнява с тази на въздуха. Така се елиминира възможността за поява на конденз и мухъл и се създават здравословни условия на обитаване на жилищни и работни помещения.


Друго предимство е, че  ИзомаксТЕРМ може да се оцветява както ръчно  /с обикновени оцветители за латекс/, така и с тониращи машини, след тест за съвместимост.


Технологията на полагане на иновативния продукт е лесна и икономична.ИзомаксТЕРМ
се нанася върху циментови, гипсови, варо-циментови повърхности, боядисани с латексови бои стени и тавани, добре залепени тапети и др. Известно е, че основата трябва да бъде здрава, суха, чиста и гладка. При нанасяне върху съществуващ латекс като грунд, предварително може да се положи една ръка обикновен бял латекс. 


При работа върху нова мазилка/шпакловка, повърхностите трябва да се грундират с ИзомаксТЕРМ-грунд, при разходна норма около 40 г/кв.м. При работа върху метал е нужно предварително да се нанесе антикорозионен грунд.


Нанасянето на продукта върху грундираната и изсъхнала повърхност, разходът на материал за 1 слой е 60-70 гр/кв.м. Нанасянето с четка се препоръчва за малки площи – до 5 кв.м. При използване на валяк, с две/три минавания в една посока и връщане в обратната, е достатъчно за формиране на необходимия слой  ИзомаксТЕРМ.


След пълното изсъхване на първия слой (около 2 часа при 23°С) по същия начин се полагат още два слоя.


ИзомаксТЕРМ  създава миниреволюция в сферата на топлоизолационните бои. Освен, че „изпреварва времето” в сравнение с традиционните технологии, осигурява и защита на сградите от всякакви  атмосферни промени.


 


 

Закони Нормативна база Коментари