Топексперти по геотехника и тунелно строителство в България

Топексперти по геотехника и тунелно строителство се събират в България
12.10.2011
bagtc.bg
273
конференция, строителство, проект
bagtc.bg
Източник: bagtc.bg

13 октомври 2011 г., София. Днес стартира Geo PROJECTS 2011 – София. В присъствието на президента на Международната тунелна асоциация проф. Ин Мо Лии, министъра на транспорта Ивайло Московски и арх. Петър Диков, главен архитект на София, беше официално открита Първата международна конференция за геотехническо и тунелно строителство.
От 12 до 14 октомври Шератон София Хотел Балкан ще бъде домакин на Geo PROJECTS 2011.
Събитието ще представи най-новите проекти в динамично развиващата се сфера на подземното строителство и ще предостави на участниците изключителната възможност да споделят опита си и установените практики с изтъкнати професионалисти от бранша. Водещи експерти в областта ще консултират присъстващите как да повишат стандарта си на работа.
Тематично конференцията ще бъде разделена на геотехническо и тунелно строителство, което е отразено и в приложената проектопрограма на събитието.
„Гордея се, че успяхме да осъществим този така дълго планиран проект. Gео PROJECTS 2011 е на изключително високо международно ниво. Участниците ще имат възможността да обменят опит с международно признати лектори като проф. д-р инж. Конрад Болей от Университета към Министерството на отбраната в Мюнхен, проф. д-р инж. Ханс Георг Йодл от Техническия университет във Виена, проф. д-р инж. Валтер Витке, изпълнителен директор на компанията WBI – Worldwide Engineering, както и с проф. д-р инж. Божидар Божинов, д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД, арх. инж. Валентин Трашлиев“, разказа доц. д-р инж. Виктор Ташев, управител на Българската асоциация по геотехническо и тунелно строителство.
Доклади на конференцията се очаква да изнесат и представители на бизнеса като Atlas Copco Bulgaria, BASF, „Тисен-Круп Строителни технологии”, „Сандвик България“ ЕООД, „Хохтийф България”, „Системеър”, както и„Станилов“ ЕООД, „Хидромат“ ЕООД, и „Евро Алианс Инженеринг” и др.
Gео PROJECTS 2011 е най-значимото събитие в България в сферата на подземното строителство и е отлична възможност за срещи и дискусии с представители на международните научни среди, бизнеса и институциите. Конференцията е един уникален шанс за интерактивен и професионално ориентиран диалог между участниците, както и за създаване на бизнес контакти.
За БАГТС:
Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство (БАГТС) е национално доброволно сдружение с нестопанска цел на юридически и физически лица от областта на геотехническото и тунелното строителство, което защитава и представлява интересите на своите членове и на бранша като цяло. Чрез своята дейност БАГТС допринася за развитието и утвърждаването на сектора в страната и чужбина, стимулира използването на подземните пространства в полза на устойчиво развитие на страната, опазване и подобряване на околната среда и по-ефективно градоустройствено планиране.

Автор: bagtc.bg
Закони Нормативна база Коментари