Технически решения с подпорни стени от габиони

Конструкциите от габиони са монолитни, но в същото време гъвкави и адаптивни, с възможност за изпълнение на сложни пространствени решения.
14.03.2014
ВИ ДЖИ ЕФ
291
vjfgeosystems.com, ВИ ДЖИ ЕФ, Габиони, укрепителни мероприя, подпорни стени
Положените габиони са произведени фабрично от двойно-усукана телена мрежа
Източник: ВИ ДЖИ ЕФ

Приключва поредният етап от строителството на ваканционно селище в Добринище. Комплексът е разположен на южен склон и предоставя прекрасна гледка към красивите върхове на Пирин. Условията на терена изискват изпълнение на укрепителни мероприятия. За целта е избрано решение с подпорни стени от габиони, запълнени с камък, като се разграничават леки конструкции и такива с основна укрепваща функция (с конструктивна височина от 1,5 м до 4 м и дължина между 13 м и 117м). Подпорното съоръжение осигурява на инвеститорите както икономическата ефективност и техническата надеждност, така и умело вписване в избрания архитектурен стил на прилежащите сгради и заобикалящата естествена среда.
Положените габиони са произведени фабрично от двойно-усукана телена мрежа със средна степен на антикорозионна защита (Galmac - Zn+5%Al+MM). Усукването на мрежата (3,5 оборота) предотвратява разплитането на модулите при непредвидени механични повреди, и запазва цялостта на конструкцията. Защитното покритие срещу корозия допринася за дълготрайността на съоръжението – очакван експлоатационен живот над 60 години.
Конструкциите от габиони са монолитни, но в същото време гъвкави и адаптивни, с възможност за изпълнение на сложни пространствени решения. В конкретния случай, вертикалната планировка следва изпъкнали и вдлъбнати криви при оформянето на площадки на различни нива, и осигурява естетичен преход между комплекса и намиращата се в близост борова гора.
Габионите се монтират лесно без мокри процеси и не предполагат високи разходи за транспорт, тъй като се доставят в компактен вид.
Качествата на габионите от двойно усукана телена мрежа  и възможността за оформяне на каменно лице ги прави предпочитано решение при изграждане на класически подпорни съоръжения и конструкции в хидротехническото строителство, но през последните години те стават все по-популярни и в проекти за възстановяване на археологически и исторически обекти, ландшафтни и интериорни приложения.

Допълнителна информация относно габиони и системи за подпорни съоръжения можете да получите в офисите на ВИ ДЖИ ЕФ в София, Пловдив и  Бургас, както и на адрес: www.vjfgeosystems.com

Автор: ВИ ДЖИ ЕФ
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
YES - Екологична матова емулсионна боя с висока покривност и белота.

Подходяща за училища, спортни зали, хотели, гаражи и други, където често се налага пребоядисване. Качествена, но не скъпа боя. Притежава висока адхезия и трайност, лесна за нанасяне.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари