Термопомпи HP90 с CO2: Хладилният агент на бъдещето

Те са идеалното решение при необходимост от топла вода едновременно на много места.
29.06.2016
КлиВенТо
440
КлиВенТо, термопомпи, термопомпата hp90, хладилни агенти
Термопомпи HP90 са абсолютно уникални продукти
Източник: КлиВенТо

Новите изискванията на Европейския парламент по отношение на термопомпи, произвеждани в периода до 2020 година имат за цел да осигурят по-високо ниво на защита на околната среда чрез намаляване на флуорираните емисии на парниковите газове, включително забрана на HFC хладилните агенти, които са най-разпространената група в наши дни.
В момента ENERBLUE с HP90 технология CO2 е един от малкото производители на продукти с естествени хладилни агенти, работещи в Европа.
Хладилният агент CO2 при термопомпата HP90 от ENERBLUE е признат за един от най-добрите на пазара - нетоксичен и незапалим (безопасност група А1).
HP90 са абсолютно уникални продукти и имат следните предимства:

Благодарение на свойствата на СО2, става възможно достигане температура на горещата вода до 90°С при външни температури до -20°С и много висок COP, запазвайки средното производство на енергия с 30-50% по-високо в сравнение с традиционните системи за отопление, като газови котли и др.;
• Константна температура на Топла вода, независимо от температурата на външния въздух;
• Топла вода се осигурява в количества от 500 до 3000 литра на час;
• Производството на Студена вода на практика е безплатно, благодарение на инсталацията за регенерация на студ /Cooling recovery/;
• Ефективен дефрост чрез използване на горещи пари за намаляване времето за обезскрежаване и възможност за работа при висока влажност на външния въздух.
• Директно подгряване на водата за битови нужди, без допълнителен нагревател.
HP90 са проектирани от ENERBLUE, за постигане максимална икономия на енергия там, където има висока дневна консумация на топла вода. Те са идеалното решение при необходимост от топла вода едновременно на много места, както се случва в хотели, болници, спортни зали, старчески домове, спортни съоръжения, месарни, ферми и за пастьоризация на мляко или за всяко друго приложение, където са нужни големи количества вода с висока температура.

Автор: КлиВенТо
Закони Нормативна база Коментари