Тенденции при дизайна на подовите настилки от дърво

Модерните тенденции при подовите настилки не се отнасят само до цвета. Дизайнът е важна част от естетиката и тяхното въздействие. Вижте някои от добрите и модерни съчетания.
26.01.2023
ФИВЕКС Прожект ЕООД
7042
паркет, Фивекс, двуслоен паркет, поддръжка на естествен паркет, Монтаж на паркет, Дизайнерски паркет

Повече рибена кост и шеврон заедно с по-ретро дизайн.

Bauwerk, Formpark Rombico 735x130 mm, Дъб цвят Фарина


Подовата настилка „рибена кост“ е много популярен избор и не очакваме това да се промени скоро. Рибената кост е абсолютна класика и е също толкова красива в кабинета, всекидневната или в голяма бална зала. Шеврон изглежда изпреварва популярността на рибената кост и е по-модерен вариант на рибената кост, като по-симетричното и равномерно подравняване е много приятно и може да демонстрира зрелищно ефекта на дървото при отразяване на светлината. В наши дни подовете с формата на рибена кост и шеврон се предлагат във всякакъв вид, от дървен материал до плочки. Все пак дървените подове с формата на рибена кост стоят на челно място в списъка с хитове.


 
Bauwerk, Formpark 780x260 mm, Опушен дъб

За по-отворени пространства препоръчваме да изберете по-голям размер дизайн на рибена кост или шеврон. За по-малки пространства собствениците на жилища трябва да изберат малък размер рибена кост с по-светло покритие, тъй като това ще направи стаята да изглежда по-голяма и по-просторна.


Чували ли сте за Cottagecore? Ако не, не се притеснявайте, вероятно не сте единствените. Като концепция тя обхваща по-просто, устойчиво съществуване, което е по-хармонично с природата. Естетически това е насърчаване и поощряване на всичко рустикално, изчистено и просто и е силно повлияно от природата. Движение, което се връща към земеделския живот, уменията и занаятите са във възход.


Текстура, текстура, текстура — това означава включване на по-топли, по-осезаеми и по-живи материали в дома, включително рециклирани дървени подови настилки, които придават рустикална естетика на дома. Текстурата е най-важната през 2023 г. и колкото по-текстурирана е вашата подова настилка, толкова по-добре!
 
Bauwerk, Casapark 2200x181 mm, Дъб цвят Tabacco used look


Рустикалните паркети напомнят за природата и естествените текстури и повърхности, които от своя страна имат успокояващ ефект върху всички нас.


Геометрични шарки
Геометричните модели са също популярни и ще останат в тенденциите за подови настилки в обозримо бъдеще. Продължаваща е тенденцията и на комбинираните подови настилки - смесването на дърво и плочки/килим в несъответстващи форми и текстури. От дълго време големи открити пространства като офиси, хотели и учебни заведения са използвали комбинирани подови настилки за обозначаване и идентифициране на пространствата, както и за добавяне на стилни акценти.
 
Bauwerk, Formpark Mini 570x190 mm, 380x190 mm, Опушен дъб

 
Alma, Modello Palladio 200 x 230,9 mm, Орех

Комбинираните подови настилки в дома служат на подобна цел, тъй като са особено въздействащи в жилищни пространства с по-отворен план и за създаването на фокусни точки като в трапезарията, всекидневната или кантирането на камината. Bauwerk, Villapark 210x190 mm, Опушен дъб 
 
Размерът на паркетите също е от особено значение. По-широките дюшемета ви позволяват да видите повече от вариациите във всяко отделно парче дърво. Това създава под, който е по-интересен и по-фин в същото време. За търговски площи е идеалният фон, докато за жилищни помещения помага за създаването на по-домашна и в същото време елегантна атмосфера.

Bauwerk, Villapark 2100x190 mm, Дъб цвят Avorio

Какъвто и стил подови настилки да търсите, уверете се, че са екологични. Тъй като глобалното затопляне се превръща във все по-голяма заплаха за планетата, от решаващо значение е всеки един от нас да допринесе за решаването на проблема. Екологичните подови настилки ще се превърнат в основна тенденция занапред. 
 

Ние от ФИВЕКС предоставяме затворен цикъл на обслужването на вашите подови настилки от истинско дърво: от консултация през подготовка на основата до монтаж и последваща поддръжка. С пръст върху пулса на най-новите тенденции и технологии, експертите на Фивекс са на разположение, за да ви подкрепят по време на целия ви проект за подови настилки, независимо дали обновявате стария си дом или обзавеждаде новата си къща. За да научите повече за нас и какво предлагаме, моля разгледайте нашия уебсайт и се свържете с нас за повече информация относно вашите подови настилки!
 

Статията е продължение на Тенденции в цветовете на подовите настилки от дърво 2023

 


Bauwerk Parkett е единственият производител на паркети, който следва насоките на Sentinel-Haus, водещ европейски институт за промотиране на здравословни сгради и жизнени стандарти. Със своите сертификати Sentinel-Haus и Cradle to Cradle Certified™ Gold, Bauwerk предлага уникална гаранция: Собствениците на сгради, апартаменти и техните семейства имат уверението, че няма вредни летливи органични съединения, които дори и несъзнателно да са включени или скрити в целия диапазон на Bauwerk. Това означава, че никакви вредни вещества не могат да бъдат отделяни в атмосферния въздух – за приятна и здравословна среда на живот.
Избирайки екологични подови настилки вие ще допринесете за защитата на света от глобалното затопляне.
Закони Нормативна база Коментари