Тенденции в кухните от Милано – Eurocucina 2018

Всяка четна година по време на Седмицата на дизайна в Милано се провежда и изложението Eurocucina, където могат да се видят най-новите продукти и технологии в кухненските уреди.
02.07.2018
Теменужка Захариева
459
кухни, интериор кухни, изложение eurocucina, мебели за кухни
Scavolini Box Life
Източник: Scavolini

Всяка четна година по време на Седмицата на дизайна в Милано се провежда и изложението Eurocucina, където могат да се видят най-новите продукти и технологии в кухненските уреди и очертащите се нови тенденции и концепции. Интересно е да се надникне в кухнята на близкото бъдеще. Според тазгодишното издание, тя ще бъде многофункционална, с взаимносвързани умни електроуреди и множество нови възможности – за контрол и персонализация.


Poliform -  Infinity Modular System за персонализирано съхранение. Източник: Poliform


Poliform представи модулната система Infinity Modular System за персонализирано съхранение над самия остров със светодиодно осветление, специално осветление за отглеждане на билки, рафтове и места за подправки. Възможност за персонализация предлагат дори производители на хладилници – в зависимост от нуждата в момента ще можем да разместваме разделенията и рафтовете, за да можем да съхраняваме всеки продукт при най-подходящи условия.


              Miele-индукционен плот с вграден абсорбатор. Източник: Miele


Но вероятно най-впечатляващи са възможностите, които високотехнологичните кухненски уреди ни предлагат. Скритите в плота абсорбатори се появиха още миналата година. Сега те могат да се включват автоматично и то с подходяща сила. Мултифункционалните фурни могат да готвят на пара с контролиране на количеството и силата на нагряване с възможност също така за гласово регулиране – можете, например с една дума да зададете програма за степента на изпичане на месото. Индукционните плотове позволяват множество опции, включително и лесно добавяне на грил и още много други иновации, които ще направят живота ни по-лесен. 


Ernestomeda  - Inside System. Източник: Scavolini


Интересна тенденция, която се потвърди тази година и започна да се забелязва на миналото издание на изложението през 2016-та година, е скритата кухня. Заради все по-честото поставяне на кухнята в отворено помещение заедно с дневната и мястото за хранене, клиентите имат изискване тя да може да се слее с останалите мебели, да отговаря на техния стил или да може лесно да се скрива – зад плъзгащи се врати, с помощта на плъзгащи се плоскости или просто става съвсем минималистична и се събира в един по-голям шкаф. На снимките можете да видите модел Inside System на Ernestomeda и Box Life  на Scavolini. А масата I-table на Piero Lissoni за Kartell можете спокойно да използвате както за храна и работа, така и за готвене – тя съдържа в себе си индукционни котлони.


I-table на Piero Lissoni за Kartell. източник: Kartell


И понеже всички обичаме да се събираме в кухнята, изглежда добра идеята масата за хранене да бъде свързана поне частично с работния плот – така можем заедно да се забавляваме докато приготвяме храната. Много производители предлагат различни варианти на тази идея.


Кухня Boffi - дизайн на Piero Lissoni. Източник: Boffi


По отношение на материалите – стремеж към използване на естествени материали: много мрамор, естествено дърво с подчертана текстура, мед и месинг. А дизайнът е най-често съобразен със стремежа кухнята да се възприема като част от останалите мебели, което означава липса на видими дръжки на шкафовете, изчистени минималистични форми.

Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
PETITE SATIN - Фина интериорна боя, създаваща луксозна сатенена повърхност

Полученото гладко покритие е устойчиво на често миене. PETITE SATIN е първата сертифицирана екологична боя на гръцкия пазар, 1998 г, без мирис и нетоксична.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари