Тенденции в баните през 2023

Представяме Ви актуалните тенденции в дизайна на плочките за баня през 2023 година.
24.10.2023
Темакс
7502
баня, гранитогрес, дизайн на плочки, тенденциите при баните
Източник: www.pexels.com

Банята не е просто помещение за хигиена, тя е мястото, в което започва и завършва нашия ден. Модните тенденции отдавна направиха това помещение не просто функционално пространство, а стилово и естетическо продължение на дома. През 2023 год. тенденциите показват, че дизайнът и функционалността могат да съществуват ръка за ръка. Ако искате да преобразите своята баня или просто сте любопитни, тази статия е за вас. Изборът на плочки е ключов – вижте защо.

Съчетание на цветове и материали

През 2023 година дизайнът на банята насочва сериозно внимание на цветовете и материалите. Все повече хората залагат на:
●   естествени материали: дървото вече не е запазен материал само за мебелите в останалата част на дома. Забелязваме все повече дизайни, включващи  употребата на дървени детайли и аксесоари или плочки, имитиращи дървени мотиви. Всичко това добавя топлина, уют, но и много изисканост;
●    гранитогрес и мрамор: гранитогресът и мраморът са два от най-предпочитаните материала през последните години. Те дават луксозен и завършен вид на всяка баня;
●    ярки цветове: ДА, точно така! Те са тук, отново са популярни, за да добавят живот и енергия в пространството.


Източник: www.pexels.com

Съвременни решения и иновации

Тази година иновациите в дизайните на баните са наистина впечатляващи.

Вградени шкафове и мебели

Изключително популярни и тази година. Освен че осигуряват необходимото пространство за съхранение, те допринасят за минималистичен и стилен вид на банята. Съчетавайки функционалност с модерен дизайн, вградените мебели дават възможност за персонализиране на пространството според вашия стил и нужди.


Източник: www.pexels.com

Плочки с естествен дизайн

Плочките, които имитират дърво или камък, са идеален избор за тези, които искат да комбинират естествена визия и модерен почерк. Ефектът, който създават, е толкова реалистичен, че лесно можете да съчетаете уютът на дървото с практичността на плочките. Често комбинациите са бяло и дърво или сиво и дърво. Единствено се съобразете с големината на помещението, за да не го “затворите” прекалено много.

Зони за релакс

При изграждането на дизайн на банята, не забравяйте, че може да обособите специализирани зони за релаксация. Освен стандартната вана или душ кабина, вече имате възможността за инсталация на хидромасажни панели, ароматерапия и дори пространства за медитация. Тези зони са идеални за онези откраднати моменти, когато искаме да се “изключим” от ежедневието и да намерим момент на спокойствие в собствената си баня.


Източник: www.pexels.com

Тенденциите през 2023 г. показват, че банята се превръща във вътрешен оазис, където функционалността среща стила и добре изградения дизайн. С правилния избор на материали, цветове и иновации, всяка баня може да се превърне в пространство за удоволствие и невероятно удоволствие на сетивата. Независимо дали предпочитате съвременни линии или по-традиционни визии,ще намерите нещо за всеки вкус. Специалистите от онлайн магазин Temax.bg съветват да разгледате различните серии в уеб пространството и да се доверите на професионалистите, които да направят персонална за вас визуализация на мечтаната баня.

 

Автор: Темакс
Закони Нормативна база Коментари