Тапицираните мебели

Канапе, диван, фотьойл, кресло, шезлонг, лежанка, пуф. Разположени до стената или в средата на дневната те винаги са в центъра на вниманието.
15.10.2006
сп."Още за Къщата"
293
мебели, дивани, тапицирани мебели

Канапе, диван, фотьойл, кресло, шезлонг, лежанка, пуф. Разположени до стената или в средата на дневната те винаги са в центъра на вниманието. Почивайки с чаша кафе или хубава книга в ръка, седнали през компютъра или гледайки телевизия, или просто в приятен разговор със семейството и приятелите - без значение как ще ги използвате те осигуряват отпускаща атмосфера и създават уют във всяко жилище.

В съответствие с променените навици на новото IT поколение, тапицираните мебели в различните им форми са гъвкави и функционални, с все по-нетрадиционни и шокиращи форми и цветови решения.

 

Законите на ергономията диктуват факта, че формите на канапетата не са се променили по същество, колкото и назад да се връщаме в историята. Редица водещи фирми обаче отказват да се подчинят на традициите и създават нови и оригинални модели в стемежа си да отговорят на вдъхновяващото предизвикателство да дефинират новите естетика, качество и комфорт. Зад огромното разнообразие от форми и цветове се крият нови концепции за функционалност и максимално добра почивка. Много от мебелите са изградени на модулен принцип, което дава възможност за различни комбинации и избор на най-подходящи размери и конфигурации. Елементи като облегалка, седалка и подръчници се задвижват със специални механизми и осигуряват индивидуално удобство, така че всеки да може да намери най-подходяща позиция за релаксация. Тапицериите се изграждат от модерни материали, с променлива плътност и голяма пластичност, което придава по-голям комфорт при седене. 

 

По отношение на цветовете и дамаските разнообразието е изключително богато и няма точно определени модни тенденции. От пастелните тонове на земните цветове, до чисто бяло, както и смели цветови съчетания в ярко червено, лилаво и оранжево, интерпретирани в стилизирани флорални и геометрични мотиви или класически решения.  Дамаските са с атрактивни декоративни структури и подобрени качества - изключително еластични, абсорбират шума, имат антиалергични свойства и се почистват лесно.

Съвършени форми, забележителна индивидуалност, дълготрайно качество и непогрешимо усещане за престиж са необходимите компоненти, които характеризират съвременните тапицирани мебели. В невъобразимото богатство от възможности всеки може да намери удовлетворение на предпочитанията си за стил и функционалност.

Така че, просто седнете и се отпуснете.

 

Автор: сп."Още за Къщата"
Закони Нормативна база Коментари