Танзания – девствената красота на дивата природа

Екзотика, плажове, сафари, аромат на подправки, прекрасна архитектура, автентичност
31.01.2018
Явор Йорданов
785
екскурзия, екзотика, Танзания, сафари
Източник: www.chrissair.bg

Екзотичната екскурзия – блян или съвсем реална възможност? Искате да отидете на екзотично място? Били сте на Малдивите, Бахамите, в Куба, Доминиканската Република и Тайланд, но желаете да откриете нови, интересни места, изпълнени с приключения? Искате да се полюбувате отблизо на девствената природа и животинския свят на Африка? Организирайте си тогава екзурзия до Танзания и споменът ще ви остане за цял живот. Препоръчаният от нас туроператор ще ви достави незабравими преживявания.


В Танзания по несравним начин се допълват девствената красота и дивата природа. Това е страната на саваните, на резерватите, на Килиманджаро, на националните паркове, екзотичните плажове, ароматните подправки. Към Танзания се включва и архипелагът Занзибар. Водите на Индийския океан мият източните брегове на африканската държава, правейки я уникална дестинация за плажни почивки.


Зебри в парк Тарангире.     Източник: www.chrissair.bg

Запознаването ви с Танзания задължително трябва да започне със сафари. Танзания – това е сафари. Идеално място, от което да се отправите на сафари е малкият, но изключително красив град Аруша. Той се намира в подножието на планината Меру, чийто най – висок връх в цяла Африка е Килиманджаро, известен с ледената си шапка.  Аруша  е наситен с много пазари и ресторанти, които ще ви запознаят с автентичността и уникалността на града. Целодневното сафари се осъществява в парк Тарангире, който ще ви разкрие красотата на саваната, аромата на акациевите гори, екзотиката на баобабните и колбасовите дървета, потопявайки ви в дивата природа. Тук ще срещнете слонове, зебри, газели, лъвове, гнута, леопарди.


Най – характерно за Нгоронгоро е наличието на Големите Пет на едно място.    Източник: www.chrissair.bg

Друга интересна дестинация в Танзания е най – големият вулканичен кратер в света Нгоронгоро, който е защитена зона и е част от резервата Серенгети. В този регион живеят около 30 000 защитени видове животни. Кратерът е изключително красива гледка, навсякъде заобиколен от високопланински езера. Содното езеро пък е благодат за дивите животни, които пият от водата му. Най – характерно за Нгоронгоро е наличието на Големите Пет на едно място, а именно – черният носорог, лъвът с черна грива, големият змийски слон, леопардът и биволът.  Тук лъвовете без притеснение се доближават до джиповете за сафари, което ви дава възможност да усетите отблизо величето на Царя. Ще се натъкнете и на фламинго, гепарди, дългоухи лисици, газели, чакали, хиени.


Танзания се отъждествява и с Националния парк Серенгети – най–големият природен резерват в Африка. Серенгети означава „безкрайни равнини” преведено от езика Мааси. Преминаването през този район носи огромна наслада от красотата и дивата изящност на заобикалящите ви пейзажи. Националният парк се характеризира с ежегодната миграция на животни в резервата „Маасай Мара” в Кения. Голямото предимство на Серенгети са равнините, които ви сливат с уникалната дива природа, давайки ви възможност да видите всичко с „невъоръжено око”.


Не може да подминем езерото Танганика или Танганайка, което е невероятна забележителност. То е второто по дълбочина и обем в света след Байкал. Заобикалят го 4 държави – Танзания, Бурунди, Замбия и Конго.


Архипелага Занзибар.    Източник: www.chrissair.bg

Няма да сте опознали Танзания, ако не посетите и не се насладите на архипелага Занзибар. Известен е като Островът на подправките. Това е изключително красиво място, със собствени дух и култура. Прекрасната архитектура, криволичещите улици, ароматът на плодове и подправки, гостоприемните хора ще ви пренесат в един вълшебен свят. Столица е историческият град Стоун Таун, където много силно се усеща арабското влияние. Автентчността на мястото позволява да усетите величието и независимостта на архипелага, пренасяйки ви векове назад във времето. Тук можете да видите много девствени и уникално красиви плажове с топли води и естествени рифове.


Ако решите да посетите Танзания, бихме си позволили да ви дадем някои насоки и препоръки
С полетите на flydubai през Дубай до Килиманджаро и Занзибар ще получите най-добра цена с отлични връзки.
Столицата е Додома, а най – големият град е Дар ес Салаам, който е и градът с най – голямо търговско значение.  Офицалните езици в страната са суахили и английски. В тази африканска държава почти няма производство и това е причината страната да е идеално екологично място. Танзания се намира близо до екватора и времето е хубаво през цялата година. Туристите трябва да използват предимно светли дрехи, да употребяват много и само бутилирана минерална вода, да имат на разположение слънцезащитни продукти. Кухнята е изключително екзотична и в допълнение с множеството налични подправки може да доведе до стомашни проблеми, ако се прекали. Опитвайте, но с мярка. Също така трябва да се знае, че в Танзания се заплаща само в брой и, ако разполагате с американски долари, те трябва да са пуснати в обръщение след 2000 – та година. Иначе местната паричната единица е танзанийски шилинг.


Изберете ли Танзания за дестинация на екзотичната ви екскурзия, няма да съжалявате. Споменът ще остане незаличим, карайки ви да усещате онази рядка смесица от свобода, необятност, девствена красота, сливайки се уникалността на  природата.

 

Автор: Явор Йорданов
Закони Нормативна база Коментари