С ОНДУВИЛА 3D на вълната на новия дизайн.

Уникално покривно решение с лесен монтаж и дълготрайност.
11.04.2012
Ондулин СМ ООД
46
Ондувила, керемиди, ОНДУЛИН, покрив, покривни материали
„Ондувила” е уникално покривно решение и цялостна система.
Източник: Ондулин СМ ООД

За ОНДУЛИН, като един от световните лидери в областта леките покривни материали, иноваторската и развойната дейност винаги е била приоритет. Почти всяка година има нещо ново в продуктовата листа, което е постижение за консервативен бранш като строителството.
Керемидите „Ондувила” да продукт, който е добре познат на българския пазар. Макар, че се предлагат само от 2008 г., те успяха да завоюват позиции и да се превърнат в предпочитан материал за крайните клиенти и за специалистите. „Ондувила” е резултат от непрекъснатият иновационен стремеж на фирма ОНДУЛИН. В този продукт ОНДУЛИН се опита да съчетае естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на листовете „Ондулин”, а резултатът – първата (и единствената засега) 3D битумна керемида в България.
Въпреки, че дойде в България заедно с кризата и не можа да разкрие пълния си потенциал, „Ондувила” намери приложение, защото предизвика практичния усет и новаторство на българина.
„Ондувила” вече е много повече от покривен материал. „Ондувила” е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.
Да припомним някой от предимствата на Ондувила”, доказани в практиката:
•    Лекота - С тегло под 4кг/м2 керемидите Ондувилалесно се транспортират и монтират. Лекотата на „Ондувила” подобрява съществено сеизмичната устойчивост на сгрдите
•    Лесен монтаж – Керемидите Ондувиламогат да се монтират, както върху плътна дървена обшивка (при наклони над 15%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковане с чук и пирони. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка. Благодарение на двете хоризонтални изпъкнали линии лесно се определя зоната за застъпване и се предотвратява проникването на вода. Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение по покрива по време на монтажа или ремонтни дейности. Лесният монтаж означава по-бързо завършване на покрива т.е. бърза и надеждна защита.
•    Надеждност - Керемидите „Ондувила” се произвеждат по същата еднослойна технология като вълнообразните листовете „Ондулин” – импрегнирана с битум основа от естествени влакна.
•    Дълготрайност - Технологията на оцветяване е гаранция за дълготрайни и непроменливи цветове. Предлагат се два варианта:
- нюансирано оцветяване в три тона – преди импрегнацията (по технологията PPHR)
- двукратно едноцветно оцветяване – преди и след импрегнацията.
•    Икономичност - Позволява икономия на дървена конструкция до 40 %.
•    Вентилация – Благодарение на формата си осигурява оптимална вентилация на подпокривното пространство.
•    Здравината на “Ондувила” и добрата опаковка свеждат възможността за счупване при транспорт и манипулации почти до нула.
•    15 години гаранция за водонепропускливост от ОНДУЛИН - световен лидер повече от 60 години в производството и продажбата на леки покривни материали.
•    Термо и звуков комфорт - „Ондувила” осигурява висока степен на защита дори при екстремни атмосферни условия. Керемидите „Ондувилане са просто покривен материал с различна естетика. Те са разработени с цел повишаване на комфорта на обитаване на подпокривното пространство. Независимо дали времето е студено или горещо, те осигуряват впечатляващ комфорт.  Освен това осигуряват и изключително добра звукозащита и намаляват външния шум, например при силен дъжд, автомобилно движение, уличен шум и др.
•    СЕ маркировка -  UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА 10/0018.
•    Универсално приложение – прилага се като покривен материал за всички видове сгради, включително и на принципа “Направи си сам”.
За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите ОНДУЛИН разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата „Ондувила”. Световната премиера на новата система „Ондувила” беше на международното изложение БАТИМАТ 2011 г в Париж. На българския пазар беше представена по време на изложението “Българска строителна седмица” от 14 до 17 март в Интер Експо Център в София.
Защо „Ондувила” – още 5 причини?
1. Нов 3D ефект
Новите керемиди „Ондувила” са с оригинална визия за покрива в широка цветова гама.  Произвеждат се в 7 цвята с 3D ефект, който придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите, създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.
2. Подобрена технология
Новата „Ондувила” се произвежда по специално разработената технология Onduline SealSmartTM, благодарение на която веднага след монтажа, композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздеи, като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна  водонепропусклива бариера  се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване.
3. За устойчиво строителство
Изборът на „Ондувила” означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила” отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие. Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила” е екологичен материал -  не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти. Производственият процес е с ниска енергоемкост т.е. само 4 kwh/ m2 и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството по-малък в сравнение с други покривни решения. Всички материали на ОНДУЛИН притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.
4. Широка гама аксесоари
„Ондувила” не е само покривен материал. „Ондувила” е цялостна покривна система, с прецизно разработени функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл. 
5. Интелигентният избор за всеки клиент
Харесват я архитектите заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране.
Харесват я инвеститорите, заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност.
Харесват я майсторите, заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.
Новата Ондувилае пореден пример за новаторството в ОНДУЛИН и потвърждение на нашето мото – лесно, надеждно, отговорно!
За повече информация: www.onduline-bg.com

Автор: Ондулин СМ ООД
Закони Нормативна база Коментари