Създайте си собствен кабинет у дома - функционално и практично

Независимо дали преобразувате свободната си стая в офис, кабинет или ателие, функционалното и практично обзавеждане ще Ви осигури комфорта, за който мечтаете.
17.05.2023
Мила Стоянова
1011
офис мебели, офис стол, домашен кабинет, офис бюро
Офис стол Торин.
Източник: Мебели Виденов, www.videnov.bg

Настанявате се в жилище в града, което за щастие Ви предлага още една допълнителна стая. Или и Вие като повечето заети имате възможност да работите от разстояние и сте се сдобили със страхотна вила на село! Сега е моментът да помислите и да преобразите свободната стая в кабинет, офис или ателие само за Вас.

Представете си сам – най-накрая ще си имате свое професионално кътче! Звучи, вълнуващо, нали? Все пак офиса, в който работите принадлежи на собственика на фирмата и той определя правилата там, както и обзавеждането в него. Но сега имате възможност да промените това. Независимо дали преобразувате свободната си стая в офис, кабинет или ателие, функционалното и практично обзавеждане ще Ви осигури комфорта, за който мечтаете.


Офис стол Руди.     Източник:  www.videnov.bg

Определете своите нужди

Преди да пристъпите към обзавеждане на home office или ателие, е добре да определите точно какво искате да включите в него. На първо място това са задължителните мебели и пособия, без които не можете да си свършите работата. Обикновено това са бюро, стол и шкаф.

За определяне на вида на Вашето бюро, трябва да знаете с каква площ искате да разполагате. Дали на него ще поставите само лаптоп или имате нужда и от пространство за писане, съхранение на документи и др. Комбинираният вариант бюро с шкафове, който прилича на офис секция, е чудесен вариант за хората, които са свикнали да ползват много офис пособия, да пишат и да съхраняват работата си извън компютъра.

 
Бюро Астер.     Източник:  www.videnov.bg

От друга страна, малките бюра или офис маси също намират своето практично приложение за хората заети в IT сферата или за тези с творчески професии.

Въпреки, че ще работите у дома, препоръчваме Ви да заложите на професионален офис стол. Той има редица функции – ергономична облегалка, подлакътници, регулируама височина, амортисьори, модели с износоустойчива еко кожа и редица други предимства.
Някои дори предпочитат да заменят стандартния офис стол с геймърски, чийто комфорт е особено подходящ за хора, които стоят дълго време в статично положения.


Геймърски стол Ваян.     Източник:  www.videnov.bg

Адаптирайте пространството

Когато решите да създадете своя оазис за работа у дома, на първо място трябва да имате ясна представа какви възможности предлага помещението. Определете неговите размери, за да знаете колко е голямо пространството. Така ще знаете и колко от мебелите, които сте предвидили могат да се поберат в него. Не забравяйте да си осигурите достатъчно „въздух“ и да не претрупвате. Това ще окаже благотворно влияние на творческата Ви енергия.


Секция Ивел Н1.     Източник:  www.videnov.bg

Ако стаята на Вашия домашен офис е малка, бихте могли да използвате пространството във височина като заложите на многоетажни етажерки и секции. Окачете лавици или шкафове по стената, за да приберат повечето Ви офис пособия, като папки, класьори, документи и скици.

Колекцията за офис също е много добър вариант, защото няма да Ви се наложи да съчетавате различни мебели и функционалности. Специалистите много добре знаят какво да включат за Вашия комфорт. А общият дизайн ще придаде по-завършен и стилен вид на помещението.


Офис стол Арден.    Източник:  www.videnov.bg 

Светлината и разположението да прозорците трябва да се вземат предвид. От това зависи къде ще разположите бюрото и монитора си. Изложението също има значение за определяне на потока светлина през деня, а също и за избора и монтаж на отоплителното тяло.

Не забравяйте, че естествената и изкуствената светлина не е добре да се смесват. При проектирането на професионални офиси тези изисквания се спазват. Ето защо Ви препоръчваме да си направите консултация със специалист, особено ако работите като проектант, архитект или искате да си направите професионално ателие вкъщи.


Канапе Артуро.     Източник:  www.videnov.bg

Бъдете практични – офисът може да се превърне и в стая за гости

Ние българите сме свикнали да преобразуваме пространствата, за да отговорят в максимална степен на някаква конкретна нужда. Така например домашният офис спокойно може да се превърне в стая за гости, когато ни посетят близки с преспиване. За да сте подготвени за подобни ситуации можете да включите разтегателно клик-клак канапе с опция да се превърне в спалня. Така освен удобен диван за творческите Ви почивки, ще си осигурите и вариант за настаняване.


Офис бюро Итън.     Източник:  www.videnov.bg

Арт терапия и релаксираща зона

И не забравяйте, че все пак сте си вкъщи и това е Вашият личен домашен офис. Колко пъти на работното си място сте искали да видите някоя страхотна картина или друго произведение на изкуството? Или да се отпуснете в удобен фотьойл с чаша ароматно лате и да се отдадете на заслужена почивка? Повече цветя и растения, защо не? Това си е Вашето място.

Сега имате тази възможност и можете да включите всичко, което липсва в един стандартен офис. Например арт килим, за да се разхождате по пантофи, докато работите. Една колекция от снимки от любими дестинации или масичка с ретро грамофон определено ще внесат доза екстравагантност по време на работа. Цветове и изкуство в личния Ви кабинет – всичко, което ще Ви направи креативни и ще презареди батериите е добре дошло!
 

Офис стол Кристофър.    Източник:  www.videnov.bg

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари