Съвременният град – добро и здравословно място за живеене

Конференцията е организирана по повод Холандския ден на зеления град в София и ще предостави платформа за дискусия на архитекти, урбанисти и местни власти
12.11.2013
Юнайтед Партнърс
131
озеленяване, Проекти, семинар, Холандския ден на зе, зелен град
д-р Дуке Фабер, президент на Кралското общество за градинарство и растителност
Източник: Юнайтед Партнърс

Съвременният град - здравословно и добро място за живеене.
Това е основната тема на конференцията по повод на Холандския ден на зеления град, която ще се проведе на 21 ноември в София.


По покана на холандското посолство в София, трима изтъкнати холандски експерти в областта ще представят своите идеи и успешни проекти. Сред специалните гости и участници са Главният правителствен архитект на Кралство Нидерландия – г-н Фриц ван Донген, кметът на Столичната община – г-жа Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата– арх. Петър Диков. 


„Какво точно е Зеленият град? Мечта ли е или реалност? Това е концепция, която се базира на доказаните положителни ефекти, които имат устойчивата и здравословна среда на живот върху всички нас. Основан на реални данни и подкрепен с научни изследвания, зеленият град обещава едно ново бъдеще.“ Срещнете се с д-р Дуке Фабер, президент на Кралското общество за градинарство и растителност, и представител на Нидерландия на Холандския ден на зеления град. Той ще представи вижданията си върху „Зеленият град: Здравословен отговор на едно увеличаващо се градско общество“. 


„Нови градове, благоприятни за живот и привлекателни“, с тази тема г-н Ваутер Вос, Директор международни проекти в Kuiper Compagnons ще постави акцент върху храната, енергията, водата и сградите при планирането на нова среда за разрастващите се градове. 


„Градско бъдеще, град, хора, светлина“ е социо-културно изследване, което ще бъде представено от г-н Марко Беволо. Той е основател на консултантска фирма в Айндховен, която се фокусира върху изследвания на бъдещето, стратегическо планиране и организационен дизайн на градовете. Повече от 10 години, Марко Беволо ръководи проекти за бъдещото градско развитие за Philips Lighting EMEA. Той е независим творчески консултант, говорител и автор. 


Холандският ден на зеления град ще се проведе на 21-ви ноември (четвъртък) във VIVACOM Art Hall от 9.30 до 17.00 ч.  
В рамките на събитието ще се проведат 3 семинара, водени от холандските експерти по следните теми:


  • „Озеленяване“,
  • „Урбанизация и планиране“ и
  • „Качествата и възможностите на водите в градска среда“.

Входът за участие в семинарите е свободен, но е необходима предварителна регистрация.


Работният език ще бъде английски. 

Автор: Юнайтед Партнърс
Закони Нормативна база Коментари