Стъкло за басейна

Стъклото може да се използва за цялостно или частично ограждане на вашия басейн.
15.05.2012
Мая Янева
22
басейн, стъкло за басейна, закалено стъкло, стъклени стени, стъклени пана
Стъклените стени - дизайнерски решения за модерен басейн.

Стъклените стени за басейн са все по-любим елемент при дизайнерски решения за модерния басейн в частни и обществени обекти.
Комбинацията от вода и стъкло дава възможност да добавите красиви стъклени елементи без да ограничавате функционалните характеристики на вашия басейн. Със стъклени стени, басейнът би могъл да има необичайна, уникална визия и да напомня за аквариум.

Технически характеристики
Закаленото стъкло, което се използва за басейни е с различна дебелина, в зависимост от изискванията и конструкцията на конкретния проект .

Грижа и поддръжка
Веднъж инсталирани, стъклените водни прегради или стени просто имат нужда от редовно хигиенизиране и не изискват друга особена поддръжка. Силно абразивните препарати за почистване на домакински повърхности дори и тези, които се препоръчват за почистване на гланцови и фини повърхности не трябва да се ползват при почистването на стъклото в басейна. Препарати на базата на киселини и алкохол също не са подходящи за тях.

Защо стъкло в басейна?
Стъклените стени за басейни дават възможност да се гледа през стените на басейна, което ги прави идеални за малки пространства. Стъклото пропуска повече естествена светлина вътре в басейна, което оптически ги увеличава и ги прави  по-светли. Освен това, стъклените стени осигуряват възможност за наблюдение на плуващите. От гледна точка на стила, стъклото в басейна е екзотичен дизайнерски елемент.  

Дебелината на стъклото, което се ползва за тази цел започва от 12 мм, като проектантите определят необходимата дебелина на стъклото при самото проектиране. Стъклото се поставя в самата бетонна конструкция и не се изисква рамка. За да не бъдете ограничени от малките пространства, можете да използвате стъклени стени за вашия басейн или стъклени прозорци.

Стъклото е материалът, който трябва да изберете, ако искате вашия басейн да има някоя от следните характеристики:
•    Естествена светлина
•    По-голямо пространство
•    Възможност за наблюдение на плуващите отвън навътре
•    Възможност да гледате през стената, докато плувате
•    Стилна и модерна визия .

Стъклена ограда за басейна
Може да защитите своя басейн и своето семейство с трайна и здрава стъклена ограда без рамка. Закаленото стъкло, което се използва за индустриални цели отговаря на определени стандарти. Обикновено за изграждане на ограда от безрамкови стъклени пана се използва закалено стъкло с дебелина 10 – 12 мм, в зависимост от конфигурацията и избора на клиента.

При изработката на такъв вид ограда има възможност стъклените пана да са със специален финиш  -  алуминиево покритие или огледална повърхност.  За изграждането на ограда от стъкло без рамка се използват последни технологии и съвременни продукти. Ползата от стъклените огради е, че пропускат естествена светлина, а в същото време ограничават шума и вятъра, като осигуряват впечатляващ дизайн,  сигурна конструкция и спокойна гледка през оградата. Стъклените огради около басейна са особено подходящи за целите на модерната архитектура и могат да покрият  много дизайнерски изисквания. Те могат да се адаптират към различен тип терен – на склон, терасиран, извит, стръмен.

+8
Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари