Строителния бранш в България се „събужда“

Дискусионният форум "Да събудим строителството" ще привлече интереса и на всички участници в Българска Строителна Седмица с интересната си програма
13.02.2014
Агенция Булгарреклама
239
форум, строителство, изложение, Строителна седмица
Дискусионен форум "Да събудим строителството"
Източник: Агенция Булгарреклама

Във втория ден на Българска Строителна Седмица - 20 март, ще се проведе дискусионен форум, на който ще бъдат обсъдени  предстоящи, настоящи или временно преустановени проекти с поглед към тяхното стартиране или довършване.

Проектът "Да събудим строителството" е съвместна инициатива на Агенция Булгарреклама и електронното издание Строители Бг. Дискусиите и лекциите ще  засегнат основните проблеми в строителството - използване на несертифицирани продукти и материали, дъмпинг на цени, свързан с предлагането на нискокачествени материали на пазара. Целта е да се срещнат представители на целия строителен процес, показвайки стремежа на строителния бранш в България за скоростно "събуждане" и раздвижване в строителния сектор.

Международната специализирана изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство ще се проведе за от 19 до 22 март  14 пореден път в Интер Експо Център – София и ще стартира с петото издание на годишната конференция BUILDINGREEN

За участие във форума "Да събудим строителството" е отправена покана и към Министерство на инвестиционното проектиране, Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюз на архитектите в България, както и компаниите  БАСФ, Semmelrock България, Хабитат България и Маркам.

Лекции ще изнесат арх. Георги Коларов, председател на Български съвет за устойчиво развитие, както и  представител на специалност “Технология и механизация на строителството” към строителния факултет на Университетът по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ). Студентски проекти ще бъдат показани и на отделна изложбена площ.  В дискусията ще се включат и Сдружение Български врати, прозорци и фасади, което тази година отбелязва своя 10 годишен юбилей. За колективно представяне, мисиите и основните цели на Сдружението председателя инж. Димитър Иванов разказва тук >>>

В откриването ще вземе участие Борис Радулов, председател на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС). Асоциацията ще се представи на изложението с информационен щанд. С детайлни демонстрации на свои продукти ще се включат компаниите Винербергер ЕООД и  Ксела България, а Серафимов студио ще покаже архитектурни проекти. 

Българска Строителна Седмица 2014 ще се проведе паралелно с изложенията SofiaLogExpo и Security Expo увеличавайки ефекта за деловите участници и изложителите.

Присъединете се към Българска Строителна Седмица във Facebook

Автор: Агенция Булгарреклама
Закони Нормативна база Коментари