Строгост и цвят – новата серия керамика на ATLAS CONCORDE

Ceramiche Atlas Concorde е най-голямата фабрика на втората по големина група в Италия за керамика среден и висок клас - Gruppo Concorde.
15.08.2006
Таня Тушлекова
226
таван, дневна, цветно пано
Източник: ATLAS CONCORDE

Ceramiche Atlas Concorde е най-голямата фабрика на втората по големина група в Италия за керамика среден и висок клас - Gruppo Concorde.


Компанията е лидер на пазара за керамика и изнася продукцията си в повече от 150 страни. От 1996 г. фирмата работи и ежегодно инвестира над 15 000 000 eвро в продължителни и постоянни технологични иновации, особено за новата линия porcelain stoneware. През 1995 г. Atlas Concorde получи UNI EN ISO 9001 сертификат за качество за целия производствен процес, гарантиращ висококачествена система, която покрива всеки аспект на продукцията от селекцията на суровите материали до тяхната преработка и пласиране на крайния продукт. Компанията патентова Micro Tech технология чрез която за първи път се комбинират здравина и устойчивост на цвета от т. нар. full-body (направена само от един материал) гранитогресна плочка, и прецизен дизайн и неповторимо декориране с помощта на лазер.


От 1992 г. Atlas Concorde е и една от 3-те фирми, произвеждащи керамика, носител на сертификата Eco Label, който се връчва като критерии за използването на висококачествени технологии в синхрон с опазване на околната среда.
На българския пазар продукция на фабриката се появява за първи път през 1999 г., а от 2003 г. има и постоянни фирми вно-сители.
Мотото Строгост и Цвят е водещо за новата колекция на Atlas Concorde – VIEW.  Продиктувана от еволюцията на съвременните плочки за стена и внася жизненост и завладяващи форми. Текстурата е вдъхновена от релефния декоративен бетон и кората на дървото. Към суровите и строги неутрални цветове сиво, кафяво, слонова кост, ледено синьо и бяло Atlas Concorde добавя ярките акценти от четири цвята червено, оранжево, зелено и синьо.Новата серия е подходяща за постигане на ефектен минималистичен дизайн или за оформяне на пространства, изпълнени с жизненост, излъчвана от ярки цветове, съчетавайки различните стилове в перфектен баланс. В серията VIEW сa включени и керамични плочки, придаващи изискан декоративен акцент при оформянето на интериора на дневната.

 

+4
Автор: Таня Тушлекова
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари