Стая, офис или студио... в градината

Стаите в двора позволяват да увеличите размера и гъвкавостта на вашия дом, без да се налага да пристроявате или да освобождавате някое таванско помещение.
13.11.2010
Мая Янева
213
градина, стая, зелен покрив, офис у дома, пространство
Стая, офис или студио... в градината
Източник: сп. “Още за къщата”

Предполагали ли сте, че стаята, за която винаги сте мечтали да имате в къщата, може да бъде навън и просто трябва да изберете как да изглежда, а след това и за какво точно ще я използвате?

Дали имате нужда от офис у дома, студио, фитнес зала или просто място за релаксация, алтернативните помещения за градина могат да ви осигурят удобно, гъвкаво и практично място за целогодишно ползване. Те стават все по-популярни решения за градината, които всъщност добавят обитаемо пространство към вашата къща.

Стаите в двора позволяват да увеличите размера и гъвкавостта на вашия дом, без да се налага да пристроявате или да освобождавате някое таванско помещение. Преходът от двора в студиото е неусетен благодарение на фасадите на прозорците. Мястото е идеално за размисъл и релаксация, както и за работа у дома.

Някои от тези градински стаи са със зелен покрив, засаден със специална растителност. Специално избраното за покрива растение не изисква поддръжка и е изключително издръжливо – може да вирее без светлина и напояване седмици наред. Това допълнително допринася за вписването на конструкцията в градината. Покривът представлява стандартна покривна система, но с допълнителна изолация срещу влага и с филтърна система заради почвопокривното насаждение - Sedum. Освен естетическо въздействие зеленият покрив има чисто практически преимущества - осигурява шумо- и топлоизолация и отговаря на изискванията за устойчиво строителство.

Някои от готовите модули за градинска стая представляват конструкция от естествено дърво и зелен покрив, което позволява на студиото да се впише максимално в градина с пейзажен ландшафт, докато други са с изчистени линии и са съвместими с модерна визия.

Тези градински стаи дават възможност за максимална продуктивност и осигуряват среда, свободна от домашния стрес, което може да ги превърне в чудесен работен кабинет.

+1
Автор: Мая Янева
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари