Стая, офис или студио... в градината

Стаите в двора позволяват да увеличите размера и гъвкавостта на вашия дом, без да се налага да пристроявате или да освобождавате някое таванско помещение.
13.11.2010
Мая Янева
575
градина, стая, зелен покрив, офис у дома, пространство
Стая, офис или студио... в градината
Източник: сп. “Още за къщата”

Предполагали ли сте, че стаята, за която винаги сте мечтали да имате в къщата, може да бъде навън и просто трябва да изберете как да изглежда, а след това и за какво точно ще я използвате?

Дали имате нужда от офис у дома, студио, фитнес зала или просто място за релаксация, алтернативните помещения за градина могат да ви осигурят удобно, гъвкаво и практично място за целогодишно ползване. Те стават все по-популярни решения за градината, които всъщност добавят обитаемо пространство към вашата къща.

Стаите в двора позволяват да увеличите размера и гъвкавостта на вашия дом, без да се налага да пристроявате или да освобождавате някое таванско помещение. Преходът от двора в студиото е неусетен благодарение на фасадите на прозорците. Мястото е идеално за размисъл и релаксация, както и за работа у дома.

Някои от тези градински стаи са със зелен покрив, засаден със специална растителност. Специално избраното за покрива растение не изисква поддръжка и е изключително издръжливо – може да вирее без светлина и напояване седмици наред. Това допълнително допринася за вписването на конструкцията в градината. Покривът представлява стандартна покривна система, но с допълнителна изолация срещу влага и с филтърна система заради почвопокривното насаждение - Sedum. Освен естетическо въздействие зеленият покрив има чисто практически преимущества - осигурява шумо- и топлоизолация и отговаря на изискванията за устойчиво строителство.

Някои от готовите модули за градинска стая представляват конструкция от естествено дърво и зелен покрив, което позволява на студиото да се впише максимално в градина с пейзажен ландшафт, докато други са с изчистени линии и са съвместими с модерна визия.

Тези градински стаи дават възможност за максимална продуктивност и осигуряват среда, свободна от домашния стрес, което може да ги превърне в чудесен работен кабинет.

+1
Автор: Мая Янева
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари