Стартира конкурсът "Нарисувай ми стена - 2016"

Партньорската инициатива на Сдружение Трансформатори и Оргахим АД - Русе стартира 2016 година с конкурс за художествена стенопис.
04.05.2016
Сдружение Трансформатори
5
конкурс, стенопис, сгради, градски пространства, художествени решения
Стартира конкурсът "Нарисувай ми стена - 2016"
Източник: www.narisuvai.bg

Партньорската инициатива на Сдружение Трансформатори и  Оргахим АД - Русе стартира 2016 година с конкурс за художествена стенопис върху избрани 4 знакови сгради в 4 града на България - София, Пазарджик, Габрово и Пловдив. Платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени  градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна.
Предизвикателството, отправено тази година към участниците е да предложат контекстуално тематично изрисуване на видима стена като създадат разпознаваема художествена  идентичност. Целта е реализираната стенопис да олицетворява духа на мястото и съвременния градски живот в България.
В конкурса могат да участват отделни физически лица, както и екипи с оригинални идеи, които с общи усилия да създадат цялостен художествен облик на съответната сграда.
Предложенията ще бъдат оценени от авторитетно жури от графични дизайнери и художници, представител на Оргахим АД и представител на града/обекта/общността ползватели на конкретната сграда. Предложенията ще могат да бъдат разглеждани през нарочно изграден  за целта сайт на проекта www.narisuvai.bg / в момента в процес на разработване/.
Конкурсът ще набира предложения от 25.04 до 25.05.2016 г. Журито ще оценява в седмицата 25-30.05.2016 г. Победителите за всеки град ще бъдат обявени на 13.06 понеделник, след финалното гласуване на публиката през сайта в седмицата от 01.06 – 11.06.2016 г.
На победителите ще бъде връчена парична награда от 2000 лв. и ще бъдат покрити разходите за път и престой по време на реализацията на терен. За всеки обект, при достатъчно предложения с висока художествена стойност, журито и публиката ще излъчат по един победител, чиято творба ще бъде реализирана след допълнително детайлизиране на техническите детайли в периода месец юли-октомври 2016 г.
Конкурсът „Нарисувай ми СТЕНА – 2016“ търси финансовата подкрепа и партньорството на общини и ползвателите на сгради, които искат да бъдат част от конкурсната програма за осигуряването на наградния фонд на конкурса и престоя на художниците по време на работата им на терен. Партньорите от Оргахим АД- Русе осигуряват изцяло необходимите бои и техника за изрисуването на обектите.
Ако искате да подкрепите инициативата и да предложите обект, който да  бъде включен в конкурсната програма можете да се свържете с нас на e-mail: proekt@transformatori.net
Сдружение Трансформатори - Анна Калинова 0885657935 

Автор: Сдружение Трансформатори
Закони Нормативна база Коментари