Стартира конкурса "Баня на годината" на Ideal Standard

12-тото издание на конкурса Баня на годината стартира през октомври 2015 г.
04.11.2015
Още за Къщата
466
баня, Проекти, ideal standard, конкурс, Баня на годината
Стартира конкурса Баня на годината на Ideal Standard
Източник: Ideal Standard

12-тото издание на конкурса Баня на годината стартира през октомври 2015 г., а до 1 февруари 2016 г. участниците могат да регистрират проектите си на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com

Посланието на Ideal Standard е „Красиво използване на пространството“ и е насочено към създаване на бани, които са не просто стилни и красиви, но и функционални и удобни, съобразени със специфичните потребности на обитателите им. Кампанията на конкурса „Ideal Standard Баня на годината“ тази година ще премине под мотото „Създай идея – промени света“, което е призив към дизайнерите да развият идеята за банята напред, като подобряват живота на хората чрез своите проекти.


Категориите на конкурса: 

В категория Идеалната баня Tonic II дизайнери и архитекти трябва да работят по зададен размер на баня от реално съществуващ проект на еднофамилна къща, като целта е постигане на оригинален интериорен дизайн чрез използаване на изделията от последната колекция на Ideal Standard - Tonic II.

В категория Оптимизираната баня участниците трябва  да оптимизират реално съществуваща баня, като се съобразят с изискванията и желанията на нейните собственици. Дизайнерите могат да се възползват от споделения опит на Ideal Standard от международния проект “Project Optimize”. Компанията ще насърчи реализирането на оптимизираните бани като предлага откупуване на визуализацията и специална търговска отстъпка от 20% за продуктите си.

В категория Иновативната баня участниците трябва да създадат проект на баня, като използват иновативни продукти от портфолиото на Ideal Standard и измислени от тях „продукт/материал/технология на бъдещето“, които правят живота на хората по-добър.

Наградите на конкурса са :
- парична награда от 1000 лв. и посещение на Международното изложение за обзавеждане и интериорен дизайн в Милано (Salone Internazionale Del Mobile) през април 2016 за всеки от носителите на приза „Ideal Standard Баня на годината 2015“ в трите категории.
Фаворитите на публиката в трите категории получават право на участие в Майсторския клас на арх. Елиа Недков, организиран от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) през април 2016 г.

Журито, което ще оценява участниците в конкурса се състои от известни дизайнери и архитекти в България и в чужбина.
Председател на журито е Лазар Лазаров, директор „Търговска организация – клъстер България“.


Новите членове на журито са:
арх. Елиа Недков,
арх. Дария Димитрова,
Ники Канделеро и
арх. Красимир Язов.


В състава на журито влизат още: арх. Албена Владимирова – Андреева, Светослав Тодоров, Красимир Капитанов, арх. Борислав Игнатов, Величко Великов, Генчо Гоев, Гена Събева, Фимера Дизайн Студио – Иван Гроздев, Мая Костова, Валери Маринов, Анелия Кондова от Koh Design Studio, арх. Николай Давидков, арх. Орлин Давчев, доц. Борис Сергинов, Теменужка Захариева, Кирил Станев, Ванча Байлова.


Консултанти в третата категория „Иновативната баня“ ще бъдат ръководителите на отделите по разработване на нови продукти в подразделенията на Ideal Standard в България:
инж. Красимир Колев, инж. Никола Николов и инж. Пламен Илиев.

Регламент на конкурса 
В периода от 2 до 29 февруари 2106 чрез онлайн гласуване в сайта на конкурса журито ще номинира по трима кандидати за голямата награда във всяка категория. По време на финалното събитие на конкурса, което ще се проведе на 16 март 2016 г. в гр.София номинираните ще представят и защитят публично своите проекти. Тогава журито ще вземе окончателно решение и ще излъчи победител във всяка от категориите.


В същия период на сайта на конкурса интернет публиката може да избере своя фаворит във всяка от трите категории. Гласувалите имат шанса да получат продукти на Ideal Standard чрез томбола.

Партньори на конкурса :  
DIBLA и Асоциацията на интериорните дизайнери.
Медийни партньори в 12-тото издание на конкурса са:
сп. Идеален дом, сп. Наш дом, сп. Браваказа, сп. Магазин, интериор, дизайн и архитектура, Градът Медиа Груп и онлайн списание „Още за къщата“.

Следете новините на:
http://www.blog.idealstandard.bg/
www.facebook.com/ideal.standard.bathroom

Автор: Още за Къщата
Закони Нормативна база Коментари