Стартира изграждането на фаза 3 от Логистичен парк Ист Ринг

Започна изграждането на трета фаза от Логистичен парк Ист Ринг до София. Инвестициите в тази част на проекта възлизат на повече от 12 млн. лв.
28.05.2018
East Ring Logistic Park
567
сграда, инвестиция, Ист Ринг, Логистичен парк, Глориент Инвестмънт
Г-н Христо Кусев, управител на Ист Ринг ЛП ЕООД
Източник: www.glorient-bg.com

На 28 май 2018 г. на официална церемония беше даден старт на Фаза 3 от проекта Логистичен парк Ист Ринг край София.
Специалното събитие „Първа копка“ събра много официални гости, сред които кмета на Община Елин Пелин доц. д-р. инж. Ивайло Симеонов, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, представители на изпълнителната власт и на инвеститора. Инвеститор на проекта Логистичен парк Ист Ринг е Ист Ринг ЛП ЕООД, 40% от капитала на което се притежава от международния инвестиционен фонд East Balkan Properties. Това е поредната инвестиция на East Balkan Properties в недвижими имоти в България.

На събитието кратка реч произнесе Христо Кусев, Управител на Ист Ринг ЛП ЕООД. Изказаха се още кметът на община Елин Пелин доц. д-р. инж. Ивайло Симеонов и Стамен Янев, Председател на Агенцията за инвестиции. Тримата направиха и символичната "Първа копка" на Фаза 3 от Логистичен парк Ист Ринг.

Фаза 3, на която днес беше даден старт за изграждане, е сграда – сух склад - с разгъната застроена площ 12 800 кв. м., подходяща и за леко производство. Светлата височина в складовите площи е 10.5 м, а товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стомано-бетонова конструкция, ще разполага със своя собствена фотоволтаична инсталация. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1 150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM. 


Предвижда се обектът да бъде готов за експлоатация в средата на 2019 г. Инвестицията в обекта се предвижда да бъде в размер над 12 млн. лева без ДДС.

Това е част от цялостния проект на Логистичния парк Ист Ринг, който се намира в непосредствена близост до София. Разположен е между двете входно-изходни магистрали „Хемус“ на ключовия път Солун-София-Варна/Видин и магистрала „Тракия“, която свързва София с Бургас и Истанбул, столичният Околовръстен път и на 6 км. от гара Елин Пелин. Разположението на парка до град Елин Пелин и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава много възможности за клиентите на парка за наемане, както на квалифицирани, така и на нискоквалифицирани работници, а от друга страна - осигуряване на работни места и заетост за населението от тези селища.

Логистичният парк Ист Ринг се простира на площ от над 220 000 кв м., с потенциал за изграждане на повече от 90 хил. кв. м. сухи и хладилни складови халета и производствени помещения. Общо е  планирано изграждането на 10 сгради. Необходимата инфраструктура е напълно изградена. Към днешна дата инвестицията в целия проект Логистичен парк Ист Ринг възлиза на приблизително 21 млн лева без ДДС. Консултант на проекта е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка започна през 2011 г. Към момента на територията му вече успешно функционират две сгради - сухи складове с РЗП от 12 800 км. Сградите са сертифицирани по BREEAM и отдадени под наем на международния доставчик на логистични услуги „Карго партнерс“ и на "Евро 07" - водещ дистрибутор на авточасти. Първата сграда получи през 2016г. отличието „Сграда с елементи на зелена архитектура“ на Националния конкурс „Сграда на годината“. 

Автор: East Ring Logistic Park
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари