СПА процедури с пара в кабината

Горещата пара е всепризнат лек и средство за разкрасяване отпреди хиляди години.
17.02.2012
Антоанета Салфидж
417
парна баня, спа, баня, спа с парна кабина, парна кабина
Парната баня може лесно да се монтира и в личната ви баня.
Източник: http://www.banispa.com

Високата температура и парата изчистват кожата от нечистотии, предизвикани от нездравословно хранене или просто от излагането й на външна среда.
Резултатите от поддържането на кожата чрез пара са уникални. Веднага след процедурата кожата не само изглежда по-свежа и гладка, тя е пречистена и нейната жажда е утолена. Освежаването и видимото подмладяване са само част от редицата чудни ефекти на парната баня. И ако искате да ги изпитате на практика, върху себе си, просто трябва да вкарате влажното удоволствие в ежедневния си режим.

Това всъщност не е трудно, защото парната баня може лесно да се монтира и в личната ви баня. За целта е нужно да си изберете парна душ-кабина. Повечето производители на подобен вид оборудване поддържат в колекциите си модели с пара. Това са стандартни хидромасажни кабини, които се предлагат в комплект с парогенератор. При желание той се включва и кабината се изпълва с гореща пара. Допълнителна екстра към този тип модели са възможността за добавка на аромати, хромотерапията, музика, а вече и комбинацията със сауна.

Най-важен е парогенераторът
Мощността на парния генератор почти навсякъде е 3KW, а електрическото напрежение е 220V.  Той трябва да притежава една много важна характеристика - температурен предпазител. Той се активира при покачване на температурата над 60С, вследствие на което  парогенераторът се самоизключва. В стандартните модели настройката на времето на работа на парния генератор е фабрична – за 60 минути, работния диапазон от 1 до 120 минути, след което системата се изключва автоматично. Ако има евентуален риск от неизправност се включва и звукова сигнализация. При липса на вода цялата система автоматично се изключва.
Парната кабина задължително трябва да разполага с панинк бутон. При натискане генераторът се изключва и се активират вентилаторите. По този начин се избягват инциденти с хора, които имат проблеми с кръвното, сърцето или страдат от клаустрофобия.

Цената зависи от размера, екстрите и марката
От 2 500 лв. до над 10 000 лв. струват парните кабини.
Цената зависи от множество фактори, които в повечето случаи не са свързани с режима на пара, защото той всъщност е екстра.
Стандартните модели душ кабини с парогенератор са изработени от акрил с термоустойчиво стъкло. В най- евтините модели задължително има хидромасажен панел с хидро и аеро- дюзи, подвижна душ- слушалка и седалка като формата и размерите са точно като тези на обикновените душ-кабини. Колкото по-интелигентно е оборудването и колкото по-известна е марката, която го предлага, толкова по- скъпо ще е то.

Иновационните технологии  вече изцяло определят бъдещето на тези модели и не е случаен факта, че всяка нова серия притежава все повече екстри и характеристики, които до преди година са били близо до фантазията.  В момента характеристики като аромотерапия и музика в кабината не са екстра. Процесите вече се контролират от компютър и от термоустойчиви сензорни екрани. Парната кабина може да се настрои на индивидуален режим, съобразен с личната ви диета или препоръката на лекар. Програмата може да включва последоваелно „обливани” с хроматични” цветове, съчетано със сила и форма на водните струи и то под звуците на любимата релаксираща музика.

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари