Спалните комплекти – качество, стил, комфорт

Стандартният спален комплект се състои от няколко типа мебели, необходими за всяка спалня – легло, скрин, нощни шкафчета и гардероб. Ако големината на помещението позволява, може да се добавят ракла, тоалетка с огледало и ТВ шкаф.
09.11.2020
Екатерина Бонева
5018
интериор, мебели за спалня, спални комплекти
Спален комплект Хавана. Спалня с модерен дизайн и комбинация на ПДЧ табако крафт и графит с еко кожа. Многофункционален гардероб и тапицирана табла на леглото.
Източник: Мебели Монема, www.monema.bg

Комфортът на една спалня се определя от нейната безупречна визия и чувството за подреденост, което създава. По своята същност и предназначение, тази стая трябва да е обзаведена елегантно и семпло, така че да предразполага към спокойствие и релакс. Подходящо подбраният интериор е ключов фактор за това. Наред с цветовете, подовата настилка, аксесоарите и текстила, от важно значение са и мебелите, които избираме. За да постигнем желаната естетична хармония, трябва да подходим към всеки един елемент с нужното внимание, съчетавайки го с общата концепция на интериора. Точно тук си струва да помислим за комплексно решение, което освен че спестява излишни затруднения, елиминира риска от евентуален дисонанс между отделните компоненти. Става въпрос за спалните комплекти и техните приоритети, които ще изтъкнем в този материал.


Спален комплект Тоскана - Уникална комбинация на контрастни цветове - рокфорд хикори натурал и графит, асиметрични линии и елементи с имитация на майолика. Гардеробът е с плъзгащи врати с плавно затваряне и огледало. Леглото е с амортисьорен механизъм.     Източник:  www.monema.bg

Стандартният спален комплект се състои от няколко типа мебели, необходими за всяка спалня – легло, скрин, нощни шкафчета и гардероб. Ако големината на помещението позволява, може да се добавят ракла, тоалетка с огледало и ТВ шкаф. Изборът на отделните компоненти трябва да е събразен с размерите на спалнята и функционалните характеристики, които предлага всяка една от частите на комплекта. Винаги избирайте легло със здрава конструкция и механизми. По такъв начин ще бъдете сигурни в дълготрайната му и безпроблемна експлоатация. Препоръчително е подвижните елементи на спалните модули да са снабдени с плъзгащи, сгъваеми или повдигащи механизми. Повдигането на матрака и движението на гардеробните врати вече ще става плавно и почти безшумно. Практичните свойства на комплектите също не трябва да се пренебрегват. За малки и големи помещения е добре да изберете легло с подматрачен механизъм. Така ще имате винаги резервен вариант, ако например гардеробът се окаже недостатъчен, за да побере всичките Ви вещи. Скринът не винаги присъства като задължителен елемент, но повечето потребители го включват в комплекта, в случай че разполагат с достатъчно пространство за това.


Спален комплект Аляска - Бяла модулна спалня с модерен дизайн и акценти в цвят графит. Позволява различни комбинации на монтаж и е подходяща както за големи помещения, така из по-малки.    Източник:  www.monema.bg

Комплектите за спални предлагат елегантно съчетание от изработени в един стил мебели, които се отличават с естетика и хармонично излъчване. Стилните аранжировки придават завършеност и индивидуалност на атмосферата. Експертите по здравословен сън съветват мебелите да бъдат със семпла конструкция и неутрални тонове, без натрапчиви декоративни елементи. Умерените нюанси оказват положително въздействие върху сетивата ни и ни предразполагат да се отпуснем  и релаксираме. Ето защо, не бива да залагаме на твърде помпозни и агресивни по отношение на декоративни детайли комплекти. Важно е да се подчертае, че покупката на подобна комбинация от мебели спестява средства от планирания бюджет. Изборът на няколко компонента е гаранция за получаване на изгодна оферта. Правилото е, че колкото повече елементи съдържа мебелната композиция, толкова по-благоприятна ще бъде нейната крайна стойност.

Спален комплект Монтана - Модерен дизайн в светлата гама с комбинация на контрастни цветове дъб крафт сив/дъб крафт бял. С повдигащ механизъм и голямо огледало на гардероб с плъзгащи врати.     Източник:  www.monema.bg

Разнообразието от обзавеждане за спални у нас е огромно – не липсват както високобюджетни варианти, така и съмнително евтини решения. Сигурен сигнал за ниското качество на продуктите е неугледната визия, неизпипаните детайли и липсата на практичност, които превръщат целия ансамбъл в нерентабилен, въпреки примамливо ниската цена. В по-голямата си част модерните мебели се изработват от пресовани дървесни плоскости. Техните характеристики обаче, могат да варират по отношение на клас, здравина, износоустойчивост, склонност към деформации и т.н. Производителите на евтина мебел използват материали с по-нисък клас, а ефекта от това е по-кратък живот, бързо захабяване, деформация или счупване. Съществува правило, според което човек получава това, за което е платил.


Спален комплект Филаделфия - в стил лофт, с LED осветление по таблата на леглото. Цветовата комбинация на американския дъб и меден мрамор допринасят за елегантност и стил.  Гардероб с плъзгащи врати и огледало.    Източник:  www.monema.bg


В този ред на мисли, ако решите да инвестирате в евтина спална комбинация, рискувате да се натъкнете на един от следните негативи:

  • Ниско качество на материалите;
  • Посредствено сглобяване;
  • Чупещи се и бързо амортизиращи се механизми;
  • Скрити и видими дефекти;
  • Липса на елементарен комфорт при използване;
  • Остаряла и неугледна визия;

Избирайки евтин спален сет, рискувате вашите мебели да дадат дефекти в съвсем кратък срок, като отлепяне на фурнир, разпадане на плоскостите, огъвания и провисвания, скърцане и много други.


Легло ANNABEL -  от масивна дървесина, тапицирано, с модерен дизайн на таблата. С повдигащ механизам за пълно използване на подматрачното пространство за съхранение.     Източник:  www.monema.bg

На другата крайност, може да попаднете на ултра луксозни спални комплекти, чиято цена варира от 900 до над 5000 лв. Производителите на такива комплекти обясняват, че на практика е редно луксът да бъде отличителен знак за неповторимост и уникалност. Тук имат връзка и вида на материалите, които всъщност се подбират на специални принципи. Българският потребител обаче, все още не е готов да постави качеството и лукса пред цената и именно това е основната причина подобни луксозни колекции да не са толкова търсени.

 

 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари