Смяна на тръбите в банята.

Смяната на канализационните тръби в банята е един от най-важните етапи от ремонта в банята.
14.05.2013
Антоанета Салфидж
344
баня, инсталации, ремонт баня, ВиК тръби, смяна тръби
Смяна на тръбите в банята
Източник: www.banispa.com

Смяната на канализационните тръби в банята е един от най-важните етапи от ремонта в банята.  


И един от най-отговорните. От вида на ВиК тръбите и качественото им полагане зависи цялостното функциониране на помещението, както и безопасността на ползване на водата, както в банята така и в цялото жилище.


Прокарването на водопроводните тръби изисква специфични знания и умения и е задължително да се извърши от водопроводчик. Тръбите се развеждат от щранга до различни точки, изискващи достъп до вода: мивка, вана, душ, тоалетна чиния, биде, пералня, миялна машина, бойлер.


За разпределението на водопроводните тръби се използва специален разпределител – това е устройство, което разпределя потока на водата по няколко тръби едновременно. За какво е нужен разпределителя? Представете си, че вземате душ, а през това време пералнята започва да се пълни с вода. Ако вие нямате това устройство със сигурност водата ще се насочи към машината и вие ще трябва да стоите сухи под душа, докато цикъла на пълнене на пералнята приключи. Именна разпределителят е този, който съдейства за насочването на водата от щранга към всички водни точки, при това водата до тях стига независимо от времето на ползване. И все пак правилното функциониране на системата много зависи от правилния избор на елементи и от преценката на майстора.


Регулатор на налягането – това е устройство, което също горещо се препоръчва за монтаж в домашната водопроводна система. Налягането в централния водопровод често сменя своята сила и при това непредвидено. Силното налягане би могло да повреди канализацията, колкото и качествена да е тя. Ето защо специалистите препоръчват, да не се пестят от средства и усилия за монтаж на регулатор на налягането.


Водомерите – те са задължителен елемент от домашната ВиК  система. При техния монтаж има редица правила, които трябва да се спазват, в противен случай устройството може да отчита неточно или съвсем да спре да работи, което води след себе си редица проблеми, включително и бюрократични. Най-важно е водомерът да бъде защитен с кранове, преди и след него, които да са уплътнени с пръстени и филтри за груби и фини частици. При това самите кранове трябва да могат сравнително лесно да се отварят, така че ако се наложи , водомерът лесно да се размонтира, без това да се отрази на цялата водопроводна система.


Ревизионен отвор за достъп до щранговете – това е задължителен елемент от домашната ВиК инсталация. Това е мястото, от където можете да спирате изцяло водата по тръбите – нещо което е желателно да правите, когато излизате в по-дълъг отпуск или с възниква непредвидена ситуация в сградата. По принцип е добре да може да се осигури лесен и бърз достъп до тръбите като цяло. Това обаче е почти невъзможно, като се има предвид, че най-често те за зазидани зад керамичните плочки. Добре е обаче все пак да помните на кое място по стени вървят тръбите, за да можете по-лесно да поправите точната зона, ако това се налага.

СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
BLACKBOARD PAINT Боя за черна дъска, на водна база и специална композиция акрилни смоли

Подходяща за създаване на повърхности с ефект на черна дъска. Специален състав за лесно изтриване с гъба, без да оставя тебешир.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари