Смесители с оптимално изразходване на вода

Водата е синоним на живот. Без нея животът на Земята – такъв, какъвто го познаваме е невъзможен.
08.07.2010
6
баня, аксесоари, оборудване за баня
Смесители с оптимално изразходване на вода
Източник: ROCA

Водата е синоним на живот. Без нея животът на Земята – такъв, какъвто го познаваме е невъзможен. Но водата е благо, дадено ни в ограничени количества. Roca дава възможност да заявите на дело любовта си към планетата Земя посредством нейните решения за икономия на вода и енергия:
Всички смесители Roca са маркирани с “Гаранция за екологично качество-пести вода”.
Едноръкохватковите смесители Roca са снабдени с керамични глави - модерни устойства за икономия, които спомагат за значителното намаляване разхода на вода и енергия.
Керамичните глави ECO са снабдени с температурен регулатор, което води до допълнителни икономии на енергия.
Смесителните батерии Roca са най-добрият вариант за да спестявате до 50 %  от потреблението на вода.
Смесители Roca с приспособление от ново поколение, което спестява вода и енергия.Смесителите с енергоспестяваща керамична глава Progressive, винаги, при пускане на водата подават първо студена струя, след това потича смесена вода и накрая гореща. Така се избягва допълнителното ненужно изразходване на гореща водата и съответно се реализира икономия на енергия. Новата глава има възможност за ограниаване на водния разход и температурата на водата. При разход от 9 л/мин. се реализират 25% икономия на вода.
Новите серия смесители Singles-Pro на Roca са с енергоспестяваща керамична глава (тип Progressive). Размерите на смесителите от тази серия, позволяват същите да бъдат монтирани и върху умивалници с малки размери.
Термостатичните смесители Roca дават възможност за задаване на желаната температура на смесената вода. Снабдени са с бутон ограничител на max температурата (предпазване от гореща вода).
Всички термостатични смесители Roca спестяват до 40% от потреблението на вода и енергия.
Електронните смесители Roca са един от най-ефективните начини за пестене на вода. Те се захранват с алкални батерии (4 х 1,5 V AA) или ел.захранване 220V/50 Hz. Отварянето и затварянето става чрез детектори за присъствие – при приближаване на ръцете, кранът се отваря и пуска вода, а при отдалечаването им – се затваря и спира водата.
Можете да пестите вода и под душа
Повечето душове Roca притежават възможност за избор на струята, което позволява да използвате само необходимото ви количество смесена вода и желан вид струя.
Оптимално изразходване на водата от тоалетното казанче
Казанчето е с вместимост 6 литра, но не при всяко пускане на вода е необходимо цялото количество. С оглед на това Roca разработи новаторските системи с двоен бутон - D2D и със стоп бутон D2P за нови, с които всеки път можете да прецените колко вода да изразходвате.
Ограничители и редуктори на дебит
Ако искате да намалите разхода вода на вече инсталирани смесители, които използвате, можете да го направите като ги снабдите с ограничител – аератор в(монтиращ се на чучура) или редуктор (монтиращ се на подвижния душ).
Този механизми се монтира лесно и спестява до 65% от разхода на смесена вода.

Автор:
Закони Нормативна база Коментари