Слънцезащитата на прозореца е сигурна и ефектна

Новите продукти за слънцезащита представени на Хаймтекстил 2017 са обогатени с текстура, ярка или многопластова орнаментика, включително теми от джунглата.
13.04.2017
арх.Анета Трифонова
614
щори, ролетни щори, щори плисе, щори хармоника
Щори плисе - двойни и единични в цветовете на сезона - Blocker
Източник: Blocker

Новите продукти за слънцезащита представени на Хаймтекстил 2017 са обогатени с текстура, ярка или многопластова орнаментика, включително теми от джунглата; преобладават пастелните тонове, появяват се дори тъмни нюанси; предпочитани са все-повече щадящите природата производства.  

Ролетни щори -двойни, с полупрозрачни орнаменти, JAB Josef Anstoetz KG, JAB Josef Anstoetz KG


Наблюдава се ренесанс на ролетните щори. В допълнение към дългогодишния бестселър – плисираните щори и особено двойното плисе, ролетната щора е отново в светлината на прожекторите. Тя е доказан продукт за защита от слънцето, особено популярен в края на миналия век за дома. Връщат се  класическите модели с едри десени и петна, флоралните мотиви (примерно листа и птици от джунглата, стилизирани растения). Дигиталният печат по поръчка ги индивидуализира, а стилните касети закриват навитата част на пружинните щори.

Ролетни щори, материал  Vertisol, Vertisol


Ролетните щори на сезона не изглеждат никак скучно. Например двойните видове представят разнообразни 3D ефекти от плътните и полу-прозрачни сегменти, всеки път различни когато се превъртят. Силно декоративен потенциал имат повтаряемите орнаменти: кръг, вълни, зиг-заг и пера. Нова тенденция са моторизираните версии, с които се постига лекота на управлението и комфорт. Разновидностите с батерия се предлагат за стаи без електроснабдяване.

Щори плисе в нюансите на бялото,  Хаймтекстил


Щорите тип хармоника/плисе са разнообразени с фасетирана повърхност в привлекателни нежни цветове: в нюансите на бялото, пепел от роза, с блестящи ефекти. Те са двойни – със значителни изолационни качества или единични. Максимално широките плисета от 32 см са подходящи за големи прозорци. При най-широките (с размер до 180 см) - профилът се стабилизира с обтегачи за да не провисва. Изработването на щорите е щадящо за околната среда: със сертификат “от люлка до люлка“; използвани като суровина 50% рециклирани океански отпадъци и др. Решението със самозалепващ се материал изрязан по размера е подходящо за специални случаи, когато достатъчно гъвкавите вече продукти за слънцезащита все пак не могат да бъдат поставени.

Щори плисе -тъмни, Vako,  Vako


Корнизите са прости, ненатрапчиви, дори потъват в тавана; декоративните панели представят широкия край на спектъра. Повърхността и цвета на корниза отговарят на актуалните интериорни тенденции. Покритието на кръглите корнизи е предимно матово: сатениран алуминий; полирана стомана и полирано сребро; бял мат. Крайните парчета се сливат с пръчката и играят ролята на капачки с дискретна или пластична форма.

 

Автор: арх.Анета Трифонова
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари