Служители на Винербергер са доброволци в социален проект

Винербергер и Хабитат България посрещат група доброволци от цял свят в Костинброд.
01.07.2014
Винербергер ЕООД
198
wienerberger, тухли, строителство, къщи, habitat for humanity
Винербергер и Хабитат България посрещат група доброволци от цял свят в Костинброд.
Източник: www.ka6tata.com

В началото на юли група от 15 доброволци – служители на Винербергер от общо 11 държави, се включиха в изграждането на следващата къща от социалния проект на Хабитат България в гр. Костинброд.

Групата ще работи на строителната площадка два дни. Престоят им в Костинброд се съчетава полагането на доброволчески труд на строежа на фондацията с провеждането на международно обучение по програмата „Ready4Excellence“ на Винербергер. Ready4Excellence е специална обучителна програма за бъдещи таланти в Групата Винербергер, която подготвя участниците за ключови позиции в компанията. Тази програма е проектирана като съдържание и инструменти според специалните изискванията на Винербергер с цел обмяна на международен опит и професионално развитие в подкрепа на изпълнението на стратегията на Винербергер.

През изминалата година Хабитат България започна строежа на 4 къщи в Костинброд, предназначени за четири семейства с деца, които имат ниски доходи. Международната фондация Подслон за Човечеството (Habitat for Humanity International) има визия за света, където всеки има достоен дом. 

Водени от убеждението, че сигурното и достъпно жилище осигурява критично важна основа за прекъсване на цикъла на бедност, фондацията е помогнала на повече от 3 милиона души при изграждането, рехабилитацията или усилия за запазване на дома от 1976 г. насам. Habitat for Humanity също се застъпва за честни и справедливи жилищните политики и осигурява обучение и достъп до ресурси, за да помогне на повече семейства да подобрят своите условия за подслон. Като неправителствена организация фондацията работи в повече от 70 страни с мисията да се грижи за хора от всички раси, религии и националности.

Винербергер и дъщерните й дружества Тондах и Пайплайф, подкрепиха проекта с предоставянето на керамични блокове Porotherm, керамични керемиди Тондах и ВиК инсталации на Пайплайф за изграждането на тези къщи. Освен това групата на Винербергер осигури и финансова и професионална подкрепа, като например обучение за зидарските дейности при изграждането и доброволен труд от служителите на компанията.

С използването на енергийноефективните строителни материали на Винербергер, семействата които ще се нанесат в къщите, могат да спестяват от комунални разходи всяка година. Едно от основните изисквания към семействата- бенефициети е да взимат активно участие в изграждането на техните бъдещи домове.

“Сътрудничеството ни с Хабитат премина на по-високо еволюционно стъпало. Докато през изминалите две години можехме да говорим за дарения под формата на строителни материали, днес сме радостни да допринесем и със своята експертиза, познания и работна сила. Групата, която е днес тук, се състои от хора с огромен потенциал и лична ангажираност към проекта “, каза г-н Герхард Кох –мениджър „Корпоративно устойчиво развитие“ при Винербергер.

През 2012 г. Винербергер, водещият доставчик на решения от керамични строителни материали в световен мащаб и международната фондация „Подслон за човечеството“ (Habitat for Humanity International) – световен лидер в решаването на въпроси за жилищната бедност, подписаха тригодишно споразумение за партньорство с цел подпомагане на семейства от Румъния и България.

Партньорството е многофункционално сътрудничество, което включва както финансова подкрепа, така и експертна и професионална подкрепа под формата на доброволно отделено време от служители на Винербергер. Целта е да се осигури правилното използване на продуктите в проектираните от фондацията домове. 

“Резултатите и ентусиазма, както и отдадеността на всички партньори показват, че партньорството е взаимноизгодно и за двете страни. В трудните икономически времена работа като тази има голям потенциал за да допринесе за значителното намаляване на бездомните сред бедните по света. И ние не можем да го направим сами, а се нуждаем от партньори като Винербергер”, каза Грег Фостър, вицепрезидент на Habitat for Humanity за Европа, Близкия Изток и Африка. 

Първите две къщи в Костинброд, България, бяха завършени и предоставени на семействата през октомври 2013 г., след националния жилищен форум, организиран от Хабитат България и Групата Винербергер. На него се подчерта необходимостта от ефективно сътрудничество между местната власт, бизнеса и нестопанските организации за подсигуряването на жилища за хора в неравностойно положение. 

„Реализирането на проекта в Костинброд е живото доказателство, че с подкрепата на бизнеса и десетките групи доброволци е напълно възможно да се строят достъпни жилища като тези.“ сподели г-н Минчо Бенов - Национален директор на Хабитат България. 

Фондация Подслон за човечеството и Винербергер Груп продължават да търсят начини за разширяване на сътрудничеството си и осигуряване на повече подкрепа за семействата с ниски доходи по света.

Винербергер е най-големият производител на тухли (Porotherm, Terca) в световен мащаб, както и лидер в производството на керамични керемиди в Европа. (Koramic, TONDACH). Заема водещи позиции на пазара на бетонни настилки в Централна и Източна Европа (Semmelrock) и при керамичните тръби (Steinzeug-Keramo) и пластмасови тръби и ВиК инсталации (Pipelife) в цяла Европа. Компанията притежава 213 завода. За 2013 г. генерира приходи от продажби в размер на 2,663 милиона евро, както и оперативна печалба (EBITDA) от 267 милиона евро.

+6
Автор: Винербергер ЕООД
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари