Следващата стъпка - първа Английска общност с нулеви eмисии

Barratt изпълняват първия мащабен проект за общност от къщи с нулеви въглеродни емисии в Англия.
08.07.2010
Фирма BАRRАТТ
23
къща, проект, нискоенергийна къща, енергийна система, промени на климата
Следващата стъпка - първа Английска общност с нулеви eмисии
Източник: Фирма BАRRАТТ

„Ние постигаме две цели едновременно – справяме се с промените на климата, като повишаваме качеството на жилищата. Печелившата стратегия на Barratt е, че се стремят да запазят баланса, защото мислят за екологичен начин на живот, а не само за екологични сгради.”

Стив Кар - Директор по икономическите въпроси и политиката на English Рartners
Barratt изпълняват първия мащабен проект за общност от къщи с нулеви въглеродни емисии в Англия.
Фирмата е избрана от English Рartners, Националната правителствена агенция за възстановяване, като предпочитан девелопър при построяването на Hanham Hall Hospital, близо до Бристол.
Къщите, реализирани по проекта, ще посрещат най-прецизните държавни екостандарти – Ниво 6 от Кода за устойчиви домове, което ще дава възможност на семейството, което ги ползва, да намали емисиите от въглерод до 60%.
Къщите са на площ от 66 декара и ще бъдат завършени през 2011 г. Около една трета поне ще бъдат предоставени за закупуване на дребно.
Локална енергийна система на биомаса за отопление и осветление ще захранва всички домове и търговски площи.
Подобно на домовете с нулеви въглеродни емисии, този новаторски проект ще създава висок екологичен стандарт на живот.
Той предоставя множество системи, предназначени за ползване в общността, улавяне на дъждовна вода, включва устойчив дренаж, фермерски магазини, автомобилен клуб и гаражи за велосипеди.
Hanham Hall е първият проект, класифициран като карбоново предизвикателство, стартиран от English Рartners като част от правителствените ангажименти за справяне с промените на климата.
Предизвикателството е да се предоставят къщи с нулеви въглеродни емисии и проспериращи общности, стандарти, които към 2016 г. да станат задължителни, което ще помогне на сектора за строеж на жилищни сгради да демонстрира, че целите са постижими и могат да бъдат търговски надеждни.

Автор: Фирма BАRRАТТ
Закони Нормативна база Коментари