СЛА отпразнува своя 10 годишен юбилей

На 14.06.2014 г Съюза на ландшафтните архитекти в България отбеляза своя 10 годишен юбилей и 25 години ИФЛА-Европа с летен бал
16.06.2014
Списание Още за Къщата
276
СЛА България, ландшафтна архитекту, ИФЛА Европа
Съюза на ландшафтните архитекти в България отбеляза своя 10 годишен юбилей и 25 години ИФЛА-Европа
Източник: Съюз на ландшафтните архитекти в България

На 14.06.2014 г Съюза на ландшафтните архитекти в България отбеляза своя 10 годишен юбилей и 25 години ИФЛА-Европа с летен бал. Той се проведе в  най-зелената сграда за 2012 година – София Еърпорт център гр.София. Гости на бала бяха правителствители на държавни органи – министерства, сродни професионални организации, представител на ИФЛА-Европа, медийни партньори в.“Строителство имоти“ и списание „Още за къщата,  спонсори – фирми, Община София.
Основното слово произнесе Председателя на СЛА проф.д-р. Ланд.арх. Йордан Кулелиев. Поздравления поднесоха  САБ- арх. Бакалов, КАБ- арх. Баровски, КИИП- инж. Кенарев, Асоциацията на производителите на декоративни растения, Министерство на инвестиционното проектиране, Лесотехнически университет- проф.арх. А. Ковачев, Националния център по архитектура- проф. арх. В. Троева, Министерство на земеделието и горите МИИП и други.
За отбелязване на юбилея СЛА планира целогодишни мероприятия, които ще се осъществят в различно време. Във връзка с това беше проведен семенар, на тема „Стандарти в декоративната растителност".
Предстои голяма изложба през месец юли на проекти на ландшафтни архитекти в София на моста зад НДК. Изложбата ще бъде пътуваща в различни големи градове в страната.
През есента в гр.Русе  предстои конференция с международно участие от сродни организации и колеги от Балканските страни, на тема „Ландшафта на р. Дунав, врата към Европа“, семинар за запознаване с Европейските нормативи в ландшафтната архитектура и 25 години ИФЛА Европа.

СЛА е пълноправен член на Световната и европейска асоциация на ландшафтните архитекти – ИФЛА  Европа със седалище  Брюксел, Белгия.
Председател на УС на СЛА е проф. Йордан Кулелиев, Зам. Председател ланд.арх. Веселин Василев. Управителения съвет е от 15 члена.
Основните структури на Съюза са 9 Дружества, обединяващи  няколко области по региони.
Основната цел на СЛА България е да обедини ландшафтните архитекти, да подпомага просперитета на професията на национално и международно ниво, да защитава интересите на гилдията в професионално и творческо отношение пред държавните, общински, стопански и нестопански структури, фирми, работодатели, инвеститори и други.
Съюза има професионално-творчески контакти със всички организации, засягащи дейността на ландшафтния архитект – МИП, МРР, МОСВ, Министерства Културата и Земеделието и горите.
За регулиране на съвместната  работа и взаимно подпомагане има сключени меморандуми и споразумения  със Съюза на архитектите в България, Камарата на ландшафтните архитекти в Турция, ландшафтните архитекти-проектанти  членове на Камарата на архитектите в България, с която имама близки професионални отношения.
Организацията провежда различни мероприятия, свързани с ландшафтната архитектура – Изложби , семинари, конференции, работни срещи, обучения, законодателни инициативи, конкурси на национално и международно ниво.

+12
Автор: Списание Още за Къщата
Закони Нормативна база Коментари