Системи за радиоуправление

Albrecht Jung GmbH & Co. е семейна компания, създадена през 1912 година. И до днес основната дейност на фирмата се състои в производството на висококачествени електрокомпоненти ...
08.07.2010
ПРОТЕХ АД
33
монтаж на климатик, инверторни сплит, домашен офис

Albrecht Jung GmbH & Co. е семейна компания, създадена през 1912 година. И до днес основната дейност на фирмата се състои в производството на висококачествени електрокомпоненти - ключове, контакти, енергоспестяващи устройства и интелигентни системи за автоматизиран контрол на осветлението, отоплението и другите ел.системи в банки, хотели, бизнес сгради, жилищни кооперации, къщи и обществени учреждения.
Продуктите на Jung притежават най-високите сертификати за качество и безопасност по европейските и  международни норми.
Произведени от естествени материали като стомана, алуминий или стъкло, както и от висококачествени синтетични смоли, наречени Duroplast, заменили по-стари и нетрайни материали като пластмаса и бакелит. Уникалното на новия материал е неговата трайност, устойчивост на химикали, топлина, надраскване и промяна на цвета. Изделията, произведени от Duroplast, имат антистатични свойства, лесни са за почистване и запазват своите отлични качества в продължение на десетилетия.
 
 Съвременните изисквания...
Съществуващите електрически инсталации в жилищните и обществени сгради рядко отговарят на съвременните изисквания за комфорт и функционалност.  Често ние желаем да променим предназначението на някое помещение или просто да имаме по-добър контрол върху електрическите уреди в дома си - да можем да управляваме осветлението, щорите или вентилационната система от всяко едно място в къщата.  Това рядко е заложено в първоначалния проект, а по-късното преустройство обикновено е свързано с тежък ремонт и прокарването на нови кабели.
 
Решението...
Ако желаете да избегнете неудобствата, причинени от подобен ремонт, то тогава вие се нуждаете от новата система за радиоуправление на JUNG. По този начин можете да използвате вече съществуващата ел.инсталация и да постигнете максимален комфорт и сигурност с минимални усилия и време - необходимо е единствено да се подменят съществуващите ключове, димери или други ел. компоненти с такива на JUNG.
 
Уникалност...
За разлика от подобни системи за дистанционно управление на осветлението и електрическите уреди системата на JUNG е базирана на радиовълни, а не на инфрачервени лъчи.
При инфрачервените лъчи е необходимо да има пряка видимост между дистанционното и приемника, докато при новата система на JUNG стените и големите разстояния не са пречка.  Това позволява да управлявате осветлението, електрическите щори и отоплението в цялата къща, независимо от помещението, в което се намирате.
 
Управление на осветлението....
 Управлението на осветлението се осъществява от два вида компоненти - приемници и предаватели.  Предавателите са няколко вида дистанционни управления, а приемниците са за открит монтаж (монтират се вместо ключове) и за скрит монтаж.
Дистанционните са два вида - преносимо и за монтаж на стена/стъкло/мебели.  Първият вариант има множество функции - пускане/спиране или димиране на 24 кръга (помещения или няколко кръга в едно помещение). Запаметяване на 5 светлинни сцени, например: светлинен фон за гледане на телевизия или DVD, светлинен фон за четене, дискретен фон и т.н. Вторият вариант може да се прикрепи към всяка равна повърхност (не е необходимо вкарването му в конзола) и позволява управление на 4 кръга (помещения).

Новата радиотехнология осигурява не само удобство, но и ефективна защита на вашия дом.  Когато например се стъмни или чуем странен шум, винаги изпитваме чувство на несигурност.  Радиоуправляваният пасивен инфрачервен датчик може да облекчи това чувство. Имайки възможност да се монтира навсякъде (на покрива, в градината, на входната врата), той регистрира всяко движение и автоматично включва осветлението.  Монтажът на  PIR датчика не изисква допълнителни усилия, не е необходимо прокарване на кабели.
 
Управление на щорите....
 Вместо да ходите до всеки един прозорец, системата на JUNG за радиоуправление на щорите позволява да ги вдигате и сваляте от една позиция с дистанционно управление. Можете да ги движите поотделно или едновременно, да ги свържете със сензори за регистриране на светлина, вятър, дъжд, счупване на стъкло.
Ако често сте извън дома си, JUNG ви предлага интересна и практична възможност. Системата запаметява последните движения на щорите, спирането и пускането  на осветлението и ги повтаря автоматично.
 
Сигурност...
Системата за радиоуправление на JUNG  е подсигурена срещу външна намеса и не е възможно някои от приемниците да бъдат задействани от външно дистанционно или уред от друга радиоинсталация.
Системата е безопасна за вашето здраве - излъчванията са 1000 пъти по-малко от тези на мобилния ви телефон.
 
Свобода при избора на модел и цвят...
 Всички серии ключове и контакти на JUNG могат да бъдат интегрирани в система за радиоуправление.Това ви дава свобода да изберете модел и цвят, съответстващ на вашите изисквания и обзавеждането на вашия дом или офис.
 
 
 

Автор: ПРОТЕХ АД
Закони Нормативна база Коментари