Серхио Кастро отговаря за мениджмънта на Roca на Балканите

Изпълнителният директор на Рока България АД, Серхио Кастро вече отговаря за мениджмънта на компанията Roca на Балканите
27.08.2013
Рока България АД
148
roca, баня, санитарен фаянс, ЕКСПО БАНЯ СОФИЯ
Серхио Кастро отговаря за мениджмънта на Roca на Балканите
Източник: Рока България АД

След като по-рано тази година изпълнителният директор на Рока България пое и поста Изпълнителен директор на Roca в Румъния, Roca Objecte Sanitare SRL, той е назначен и за изпълнителен директор на подразделението на Roca в Хърватия, Inker dd. 

С новото назначение, Серхио Кастро придобива също отговорностите на мениджър на лидера в сферата на обзавеждане за бани Roca за следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Македония, Молдова, Черна Гора, Сърбия и Словения. Всички дейности на испанската Roca Group в тези държави ще се осъществяват под негово ръководство.

Серхио Кастро е роден през 1971 г. в Билбао, Испания. Получава степен по Икономикс в Universidad Complutense de Madrid в Испания, а през 2003 г. получава специалност по Счетоводство и финансов контрол в Universidad Politecnica de Madrid, Испания.

През декември 2001 г., Кастро се присъединява към екипа на Laufen CZ, Чешка Република като Координатор за група Laufen, част от групата Roca. През 2003 г. той поема длъжността Регионален мениджър по експорта за Балтийските страни, Унгария и Румъния, а от 2005 г. до август 2008 г. е Финансов и административен директор на Laufen CZ s.r.o., Чешка република. От 2008 г. Серхио Кастро е Изпълнителен директор на Рока България и ръководи успешно компанията през последните четири години и половина.

Новата организация на групата Roca отличава Рока България като основен център на компанията на Балканите.

Рока България АД предлага на българския пазар три забележителни марки: Roca, Laufen и Fayans. Изделията от санитарен порцелан и новите вани, произведени във фабриките в Каспичан, се продават успешно не само в България, а и в цял свят.

Новостите в обзавеждането за баня от компанията и последните тенденции в сферата са показани в експозиция в Експо Баня София, изложбената зала на Рока България. Експо Баня София е една от дванадесетте изложбени зали и галерии на Roca по света и единствена на Балканите. В последните години, тя се превърна в предпочитано културно пространство в столицата..

Автор: Рока България АД
Закони Нормативна база Коментари