Седмица на водата – 16-22 март 2017

Сдружение „Аз обичам водата“ и Българска асоциация по водите /БАВ/ - най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязват Световния ден на водата - 22 март, инициатива на ООН.
12.03.2017
Антоанета Салфидж
186
Седмица на водата, световен ден на вода, вода
Седмица на водата – 16-22 март 2017
Източник: www.waterbridge.info

Сдружение „Аз обичам водата“ съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ - най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязват Световния ден на водата - 22 март, инициатива на ООН. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите/МОСВ/.

Заедно организираме Седмица на водата, която през 2017 г. ще се проведе от 16 до 22 март в УАСГ, София, в подкрепа на  честванията на 75-те години от създаването на първото българско висше учебно заведение по архитектура, строителство и геодезия. Събитието, наситено с редица тематични прояви, се осъществява за пета поредна година, по проект „Международен воден мост”.

Подготовката за събитието започна още през януари 2017 година с обявяването на национален фотоконкурс „Фонтаните в България”, който се проведе на сайта www.waterbridge.info. По регламент 50 номинирани снимки от онлайн-публика и жури получиха право да се включат в изложба по време на Седмица на водата 16-22 март.

През празничната седмица 16-22 март в централното фоайе на УАСГ, нова сграда ще се състоят:

  • 16- 22 март - Национална  фотоизложба „Фонтаните в България“.
  • 20, 21, 22 март - информационен тур за кандидат студенти, демонстрационни центрове на иновации в сектора, подвижни лаборатории, креативни уъркшопи за ученици и студенти.  Каним всички гимназии и кандидат-студенти да се включат в организираните обиколки на Хидротехническия факултет на УАСГ. Ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др.
    Заявки за участие се приемат на сайта на събитието www.waterbridge.info/Програма/Информационен тур за кандидат-студенти.
  • 21 март от 10: 00 до 13:00 
    Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор“ – 21 март 2017 г. (вторник), от 10:00 до 13:00 часа, УАСГ– София, нова сграда. Предвижда се онлайн – стрийминг.
  • 22 март - световен ден на водата
    16:00 - официално награждаване на победителите във фотоконкурс "Фонтаните в България". Предвижда се онлайн-стрийминг.

Участниците в събитията ще се подкрепят с минерална вода "Девин".
Медийни партньори на събитието са: БТА и БНР

Седмица на водата  16 - 22  март се осъществява с подкрепата на компаниите: ЮРОКОМ 2000, Ideal Standard, Копирни центрове Мания Принт.

Автор: Антоанета Салфидж
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари