Сглобяема къща - гр. Банкя

Кащата е построена за 45 дни.
08.07.2010
сп. Още за къщата
224
сглобяема къща, осб плоскости, жилищна сграда, стенни панели, фасада
Проектантите са постигнали съвършена функционалност.
Източник: АЛКО ЕООД

Къщата е проектирана от архитектурно ателие “Комфорт” - гр. София.  Проектантите  са постигнали съвършена функционалност, спазвайки всички изисквания на инвеститора. Главен изпълнител е фирма “Алко” ЕООД.
Двуетажната еднофамилна жилищна сграда е разположена в кв. ”Вертикал”- гр. Банкя. Построена е от от нулевия цикъл до покрива.
Технологията на предварителна изработка на стенните панели с дебелина 120 мм и покривните ферми в производствената база на фирмата, позволи съвместяване във времето на етапите за изработка на панелите и направата на армираната бетонова основа с предвидената по проекта хидро- и топлоизолация, положените ВиК тръби и фасонни части.
Само десет дни бяха необходими за монтирането на готовите стенни панели и покривни ферми. На място на монтажа фермите бяха обшити с ОСБ плочи за да може безпроблемно да се положи покривното покритие от битумни керемиди „БАРДОЛИН”.
По желание на инвеститора беше изработена и монтирана РVС дограма на къщата, която има по-добри звукоизолационни качества от обикновената дървена дограма.
В съответствие с избрания вариант на външни стенни панели (възможни са шест различни варианта), на къщата бе направена допълнителна външна топлоизолация с експандиран пенополистирол (ЕPS), РVС мрежа и фасадна шпакловка. Накрая фасадата беше завършена с минерална мазилка. Разнообразието сред фасадните мазилки е много голямо. При избора на цвета и структурата на мазилката се съобразихме с желанието на инвеститора, като освен чисто естетическия момент, взехме предвид, че по- светлите фасадни мазилки привличат по-слабо слънчевите лъчи и по този начин напрежението върху покритието е по- малко, а по- дребнозърнестата структура се замърсява по-слабо от грубо-структурната.
На първия етаж функционално са разположени дневна с трапезария и кухненски бокс, спалня и санитарен възел. От дневната се излиза на открита веранда и към вътрешния двор. На втория етаж има три спални и санитарен възел.

+1
Автор: сп. Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари