Световният лидер OSRAM ще строи първия си завод в България

Стартирането на строителните работи по обекта, бе дадено от министъра на икономиката Божидар Лукарски, представители на компанията и местната власт.
22.03.2016
www.ka6tata.com
342
osram, завод, осветление, осветителни тела, дигитално осветление
Символична „първа копка“ на завода на Osram край Пловдив
Източник: www.ka6tata.com

На 22 март 2016 г., край Пловдив с официална церемония, един от световните лидери в производството на осветление OSRAM, отбеляза стартирането на строителните работи по изграждане на първия си завод в България. Това ще бъде първото производствено звено на германската компания в Източна Европа.
Символична „първа копка“ направи Министърът на икономиката Божидар Лукарски, заедно с г-н Геерт ван дер Меер - управител и старши вицепрезидент на Бизнес звено "Дигитални Системи", г-н Маркус Зигнер, вицепрезидент „Производство“ и Снабдяване на Бизнес звено "Дигитални Системи" и Управител на ОСРАМ Лайтинг ЕООД, както и с представители на областната и общинската управа на Пловдив.
Обектът, в който ще бъдат инвестирани 45 млн.лв., се намира в района на гр. Пловдив и ще заработи на пълен капацитет през втората половина на 2017 г. Строителните дейности са възложени на "Кордеел-България", местно дружество на белгийската компания Coredeel. Бъдещата сграда ще бъде с обща площ 16 хил. кв.м и ще включва производствена и складова част.
Основната дейност на предприятието ще включва производството на компоненти за осветителни тела и контролни системи за дигитално осветление. Така компанията отговаря на нарастващата глобална нужда от „интелигентни“ решения за домашното и градско осветление.
„Изключително сме щастливи да обявим инвестицията си в България. Вярваме, че Пловдив е най-правилното място за нашето ново производствено звено и с нетърпение очакваме то да заработи ефективно“, заяви г-н Геерт ван дер Меер по време на официалната церемония.
"За нас тази инвестиция е доказателство за успешното сътрудничество между местна и централна власт и за общите ни усилия да превърнем страната в конкурентна инвестиционна дестинация. Вярвам, че този проект ще е полезен не само за региона на Пловдив, но и за страната и за българската икономика като цяло.", сподели министър Лукарски.
В предприятието ще бъдат открити 900 работни места. В момента OSRAM активно търси персонал, като нуждите на компанията включват разнообразни позиции – от асистенти за производствения процес до квалифицирани специалисти. До края на 2017 г. в завода ще бъдат наети 150 експерти и близо 750 работници.
Базираната в Мюнхен компания OSRAM е световен лидер в производството на осветление с над 100-годишна история. Портфолиото й включва продукти от високотехнологични приложения, базирани на светодиодни технологии, като инфрачервена и лазерна светлина, до интелигентни решения за осветлението в сгради и градове. В края на фискалната 2015 г. (приключила на 30 септември) в компанията по света работят близо 33 000 служители, като тя е генерирала приходи от близо 5,6 милиарда евро.

 

+5
Автор: www.ka6tata.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари