Световният ден на тоалетната в „Идеал Стандарт- Видима"

С експозиция „Еволюцията на тоалетната“ отбелязваме Световния ден на тоалетната
18.11.2015
Идеал Стандарт - Видима АД
383
тоалетна, Ден на тоалетната, идеал стандарт, баня, хигиена
Експозицията „Еволюция на тоалетната“.
Източник: Идеала Стандарт- Видима

Световният ден на тоалетната се чества от 19 ноември 2002 г. съгласно решение, взето на Първата международна конференция на Световната организация на тоалетните в Сингапур. 

Експозицията „Еволюция на тоалетната“ ще бъде открита в в завода за керамика на „Идеал Стандарт – Видима“. Тя е посветена на развитието в технологично отношение на тоалетната. В хронологичен ред са проследени новостите, които се внедряват в тоалетната и съответно се произвеждат в българския завод. Това са емблематични за българското производство модели.
Започвайки от първото изделие, отлято в завода за керамика на 8 октомври 1997 г. през по-сложните и по-модерни модели и се завърши с най-новия иновативен модел, внедрен 2015 г. - AquaBlade. Чрез тези изделия се проследява историята и развитието на продуктите и разкривайки, че във всеки модел Ideal Standard се внедрява иновация в решенията за баня. 

Интересни данни на Световната организация на тоалетната:

  • Липсата на канализация и водоснабдяване в света са причина за загубването на много повече животи, отколкото всички войни през XX в. По тази причина хората рискуват здравето си, а всяка година 1,8 млн., предимно деца, губят живота си.
  • Близо 2,5 млрд. души по света нямат достъп до елементарни санитарно-хигиенни условия. 
  • Повече от 80% от канализацията на развиващите се страни се влива без пречистване в езерата, реките и бреговите зони. 
Автор: Идеал Стандарт - Видима АД
Закони Нормативна база Коментари