РVС системи VЕКА за нискоенергийно строителство

ПРИ НАС СЕ ВРЪЩАТ КЛИЕНТИ, НЕ ПРОЗОРЦИ
25.04.2007
www.veka.bg
171

В началото на 2007 г. водещият световен производител на профилни системи от Германия VЕКА извади на пазара нова енергийно оптимирана система за дограма с широчина 90 мм. Конкретни запитвания от алпийските страни са повод за създаването на Alphaline.
Alphaline предлага подобрена топлоизолация, без да се налага излишно увеличаване броя на камерите. Новата система с централно уплътняване и дебелина на стените по клас А на RAL убеждава с отлична статика и превъзходни изолиращи показатели. От института по прозоречна тахника в Розенхайм официално е потвърден показател на топлопроводимост на рамката Uf = 1,1 W/m2K. Този резултат се постига с интегрирането на изолационна вложка от
експандиран полиуретан. При завишени изисквания от топлоизолация тази вложка просто се пъха във външната камера на касата.
 

Alphaline 90

 

        

Коефициент на топлопреминаване система: ALPHALINE 90
U-стойност за каса и крило
DIN EN 10077-2
Uf -Wert = 1,1 W/(ml K)

 

 

Посредством комбинацията от по-широк профил и вложка от Neopor VЕКА постига с Alphaline преследваната цел да предложи на пазара за серийно производство прозоречна система, която има коефициент на топлопреминаване от Uf = 1,1 W/m2K със стандартни усилители в касата и крилото. При използване на троен стъклопакет Uw на прозорец Alphaline достига 0,8 W/m2K. При това изолиращата вложка не усложнява производствания процес, а просто се реже по размер и пъха преди заваряване в касата. Външно Alphaline запазва утвърдената оптика на системите Softline на VEKA. Елегентните форми с леко заоблени ръбове пасват с неутралната си оптика на всяка строителна ситуация.

Два уплътнителя в крилото и един в касата гарантират надеждно уплътняване, най-добра топлоизолация и убедителна шумозащита. При височина на касата от 84 мм и крилото 80 мм се получава комбинация от само 118 мм. Остъкляването може да е с дебелина от 24 до 50 мм.

Важна особеност на системата Alphaline е съвместимостта й със 70 мм системи на VЕКА, напр. използват се същите армировки, допълнителни профили, уплътнители.
 

TOPLINE plus

TOPLINE plus е системата на VEKA за най-добра топлоизолация вече повече от 3 години.
TOPLINE plus е резултат от последователното развитие на системите TOPLINE. Тя е със специален строеж и изолиращи вложки. Отличава се с голяма дълбочина на остъкляване и при троен нискоемисиен стъклопакет се постига коефицент на топлопреминаване UW под 0,8 W/m2K. Тази система днес се използва при реализация на стандарта “пасивна къща”, където както през зимата, така и през лятото не се използва активна отоплителна система, без това да е в ущърб на жилищния комфорт. Използва същите стабилни стоманени усилители в касата и крилото, както при стандартните 70 мм- системи, които осигуряват максимална стабилност, функционална дълготрайност и монтаж на противовзломен обков.
 


TOPLINE plus е сертифицирана за стандарта “пасивна къща” от Passivhausinstitut Darmstadt (Dr. Feist) и изпълнява всички изисквания по DIN, ЕN и нормите за енергийна ефективност, при това в модерния TOPLINE-дизайн

Всички системи на VЕКА може да поръчате при нашите представители по региони.

Автор: www.veka.bg
Закони Нормативна база Коментари