Първият Фестивал на водата се проведе в Пловдив

Важни фигури в проектирането и управлението приветстваха публиката, а след всяка реч се раздаваха множество награди, осигурени от спонсори.
15.09.2017
WaterFestBG
265
waterfestbg, Фестивал на водата, ВиК, ОВК проектанти
Първият фестивал на водата се проведе в Пловдив
Източник: WaterFestBG, Снимки: Фей Методиева „Медия кафе

В изключително добро настроение, съпътствано от разкошно време и перфектна организация премина първия Фестивал на водата на 12-ти септември 2017г.
Кметът на район Тракия – г-н Костадин Димитров имаше честта да открие събитието и да пожелае на ВиК, ОВК проектанти, строители, инвеститори, консултанти и надзори прекрасен празник и успешен бизнес. Важни фигури в проектирането и управлението приветстваха публиката, а след всяка реч се раздаваха множество награди, осигурени от спонсори.
Сред тях бяха инж. Георги Кордов председател на КИИП РК София-град, инж. Ангел Марков  председател на секция Водно строителство към КИИП Пловдив, Спартак Николов – управител на ВиК Пловдив, Д-р Мариана Чолакова – почетен консул на Германия.
„От 14 години съм в Камарата, присъствам на всякакви събития, семинари и обществени мероприятия, включително в чужбина, такова прекрасно събитие, с толкова приятни емоции се среща за първи път. Организирано пристигна автобус с проектанти  от Камара на инженерите в инвестиционното проектиране - Регионална колегия  София-град. Поздравявам организаторите и заставам зад фестивала. За следващите издания ще получат още по-голяма подкрепа от нас и нашата колегия пак ще вземе участие" – заяви инж. Георги Кордов председател на КИИП РК София-град.
На щандовете на  изложителите можеха да се видят много иновативни продукти и технологии. Събитието доказа, че има нужда от такива срещи на сектора. Обмениха се идеи, създадоха се нови контакти, млади инженери почерпиха опит от утвърдени имена в бранша.
Генералният спонсор Хидростаб ООД представи  първата автоматизирана поливна система, контролирана от изкуствен интелект.
За първи път в България бе организиран Флаш моб на сектора последван от състезание в 3 кръга.
Денят бе наситен със състезания и приятни емоции.
Безплатния обяд  бе предшестван от надяждане с кюфтета,  в което изявиха желание да се включат доста присъстващи.
По време на фестивала желаещите имаха възможност да заявят безплатен тест драйв на комбиниран багер в реални работни условия на обекта им.
Кулминацията беше националното състезание „ Тръбен ключ". Призът грабна фирма Лювик, а наградата беше връчена от  Пламен Иванов – Камара на строителите в България – Пловдив.
На края на вечерта един щастливец си спечели автомобил Ауди, на който ще се наслаждава цял уикенд.
Фестивалът доказа, че проектанти и строители умеят да се забавляват и всички участници изявиха задоволство от присъствието си и готовност да се включат на следващото издание отново.

+3
Автор: WaterFestBG
Закони Нормативна база Коментари