Първият национален конкурс за дизайн, организиран от Dibla

Право да участват в конкурса имаха както студенти, така и професионалисти - архитекти, инженери, дизайнери и др.
21.09.2016
DIBLA
6
dibla, конкурс, интериорен дизайн, събитие
Първият национален конкурс за дизайн, организиран от dibla.com
Източник: DIBLA

"ПРОпорция" | Dibla Design Awards 2016 (DDA) е подкрепен от успелите компании: BAUHAUS, CarpetMax, DJIA, Diem, Ideal Standard, NOLA7, Prisma, Salex и Schneider Electric. Съорганизатор на събитието по награждаването е Sofia Event Center - най-актуалната и високотехнологична локация за провеждане на събития в България.
Право да участват в конкурса имаха както студенти, така и професионалисти - архитекти, инженери, дизайнери и др. Приемаха се индивидуални и екипни проекти. В него кандидатстват иновативни идеи и проекти за трите подкатегории:

1. Хотелска стая 4**** 
2. Открита зона за релакс / изнесено СПА за домашна употреба
3. Обособена зона за разговори в openspace офис
Акцентът в проектите ще бъде в:

- решаване проблеми на българския пазар и даване на готови адекватни решения, които включват използването и комбинирането на продукти и материали от фирмите-партньори на dibla.com. Това осигурява възможността за реализиране на проектите от заинтересовани страни и ги направи пазарно ориентирани;
- получаване на имиджови предложения и продукти, които показват какви възможности могат да бъдат реализирани чрез дизайнерската идея и предлаганото от фирмите.
Жури към Конкурса
Постъпилите кандидатури ще преминат през експертната оценка на 19 членното жури в състав:
Giuliano Bettelli
| Собственик и управител на архитектурно студио “Bettelli and Associated”
През 1990 г. Джулиано основава архитектурно студио "Betteli and Associeted". Зад повече от 25 годишият опит на Джулиано Беттелли вече стоят множество ексклузивни и разнообразни проекти в Италия и по света. Някои от проектите, с които се отличава са: Църквата с кръщелня във Виньола (Модена, Италия), издигната по случай 2000-та година от Рождество и благословена от папа Йоан Павел ІІ; Жилищната зона със 130 апартамента във Виньола (Модена, Италия); Училище в Сиера Леоне (Африка); Гражданска болница в Киншаса (Демократична република Конго); Повече от 25 луксозни частни вили из цяла Италия.
Enrico Guazzi | Интериорен дизайнер; собственик на интериорно студио ENRICO GUAZZI DESIGN STUDIO
Архитект и дизайнер от Модена, Италия.Повече от 10 години работи като проектант за водещи компании като Flexform, Boffi, B&B, Cassina, Minotti, Poltrona Frau.
Калоян Тодоров | Главен изпълнителен директор на Sofia Event Center
Съсобственик и изпълнителен директор групата SEG (Special Events Group). Компаниите в групата са водещи в предоставянето на специализирани услуги за събитийната индустрия в България. Предлагат широко портфолио от услуги, като техническо оборудване, изработване на декори, цялостни концепции за събития, отдаване на мебели под наем, както и най-модерната локация за събития в София – SEC. 
Кремена Халваджиян | Дизайнер, стилист, творчески директор
Стилист на редица предавания и телевизионни проекти като "Х-Фактор", "България търси талант", "Като две капки вода", „На кафе“ и др., както и на стотици видеоклипове и реклами. Носител на наградата за Стилист на годината на Pantene beauty Awards 2003, две първи награди Сребърен пирон на „Идеален дом“ (на журито и на публиката) за обществен интериор 2012 г. и за нов развиващ се бизнес „Бизнес марка на годината“ категория Заведения и ресторанти 2013 г.
Бранимир Миланов | Член на управителния съвет на БХРА
Управлява консултантска фирма Best Europe Consulting Ltd., която е в областта на изграждането и управлението на хотели. Представлява регионалния офис на Best Western за България. Член е на Управителния съвет на БХРА и председател на СХРА.
Иво Димитров | Представител на DIBLA
Завършил хуманитарна паралелка в НУКК; по-късно – СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност синология. Специализирал в Китай. Преподава история на Китай, история на китайската литература и култура, древнокитайска философия. Консултант и посредник във взаимодействието на административни, културни и делови организации и институции (включително в мебелния бранш) в България и Китай.
Антоанета Баева | Главен редактор, журналист | сп. Наш дом
Дългогодишен журналист, главен редактор на сп. „Наш дом“. Завършила е българска филология и философия в СУ "Св. Климент Охридски". Практиката й включва работа като преводач, автор и редактор във в. „24 часа“, „Дневник“ и „Капитал“, както и в множество други вестници и списания.
Виктория Дишкова | Главен редактор | сп. Магазин
Завършва журналистика в СУ "Климент Охридски" през 1982 г. От създаването на сп. "Идеален дом" през 1996 г. до февруари 2016 г. е редактор в сп. "Идеален дом". От август е главен редактор на сп. "Магазин - интериор, дизайн, архитектура".
Николета Киркова | Редакционен директор | сп. Идеален дом
Завършва журналистика и 9 години е работила в сп. "Всичко за жената" като репортер и редактор. Към момента е редакционен директор на списанията към "Вестникарска група България".
Петър Колчев | Издател | citybuild.bg, citybuildhome.com
Издател на няколко специализирани медии, сред които citybuild.bg и citybuildhome.bg. Притежава магистърска степен по икономика от Югозападния университет в Благоевград. Прекарва шест години в САЩ, където натрупва управленски умения, опит в екипната работа и мотивирането на хората, с които работи. Прилага наученото успешно и тази година, заедно с екипа си празнува 10-години от създаването на citybuild.bg.
Аспарух Аспарухов | Мениджър корпоративни клиенти | DJIA
В сферата на продажбите е от 13 години, експерт в изготвянето на стратегии за продажби и експанзия на пазара, специалист в изграждането на дистрибуционни канали и пазарни мрежи. От 2016 година e и Управител проекти, като се занимава с успешното представяне на ДЖИЯ 2001 в инициативата на Diblа.
Вяра Балакчиева | Мениджър отдел маркетинг и реклама | BAUHAUS
На позицията Мениджър маркетинг и реклама в BAUHAUS от началото на оперативната дейност на компанията в България – септември 2011 до момента.
Емил Янакиев | Управител | DIEM
Основател и управител на фирма Дием ООД. Занимава се с търговска дейност от 1994 год. Съдружник и ръководител на няколко фирми за търговия с високотехнологични материали за строителство и дизайн.
Лазар Лазаров | Директор търговска организация клъстър България | Ideal Standard
През 1996 г. се присъединява към екипа Маркетинг и продажби на Идеал Стандарт и оттогава заема различни позиции. От 2011 г. заема позицията Бизнес-лидер – клъстър България, отговаряйки за развитието на пазарите в България, Полша, Украйна, Прибалтийските републики, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, Хърватска, Албания и Турция.
Мария Океке | Продуктов дизайнер на светлинни решения | PRISMA
От 2006 година работи в сферата на търговия с осветителни тела. Част е от екипа на фирма Призма Лайтинг от 2013 година, където основно се занимава с проектиране на светотехнически уредби. Експерт в изготвянето на визуализации за фасадно и коледно осветление.
Мая Георгиева | Ръководител B2B | CarpetMax
С над 20-годишен опит в сферата на продажбите и обслужването на клиенти. През кариерния си път е заемала различни позиции на управленски нива, последните от които са Ръководител екип стратегически клиенти и Ръководител екип специални сделки на Теленор – България.
Радослав Кошков | Директор дистрибуция, лайф спейс и сградни системи | Schneider Electric
Работи за Шнайдер Електрик от 2000 г., като до 2005 г. е търговец в отдел Дистрибуция, а от 2005 досега е мениджър на този отдел.
Танжу Билялов | Член на борда на директорите | NOLA7
Завършил Техникум по електротехника гр. Варна през 1994 г. През 2001 г. започва работа в Нола 7, като технически ръководител. Две години по-късно му е поверена длъжността технически директор в офиса на Нола 7 в гр. Москва, Русия. От 2004 г. до сега е директор за офисите на компанията Нола 7 в градовете Варна, Велико Търново, Русе, Пловдив и Букурещ.
Таня Димитрова | Търговски директор | SALEX
Търговски директор във фирма Салекс от 2008 г. Част е от екипа на компания от 1998 г. Съществен процент от работата й е изборът на партньори и подбор на продуктите на „Салекс“ ООД, които да бъдат представени на българския пазар.  
Критерии за оценка

Прецизност и цялостно въздействие на проекта – единна концепция при визуалното представяне на проекта;
Технически изисквания – задължително е спазването на всички зададени технически изисквания при представянето на проекта;
Оптимизация на пространството – използване на пространството съобразно функцията му, както и нормите и стандартите за проектиране;
Ергономичност – баланс между форма и функция и взаимодействие с хората;
Реализация на проекта – възможна ли е реализация на проекта, специфики, особености и трудности;
Подбор на продуктите – адекватен подбор на продуктите, предлагани от фирмите – партньори на конкурса, съобразен с цялостната концепция на проекта и пространството.
Гвоздей на събитието ще бъде специалната награда „дизайнер на годината“. Отличието се връчва за първи път в България и dibla.com има амбицията да превърне събитието в традиционно. Призът се присъжда за развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.
Всички кандидатствали ще бъдат поканени на събитието, а отличените кандидатури ще бъдат лично наградени на специално организирана официална церемония. Събитието ще се проведе в Sofia Event Center на 10 ноември 2016 г.
Освен като най-престижно и високотехнологично място за събития, Sofia Event Center е и съидейник на конкурса. SEC активно подкрепя всичко свързано с дизайна и е стабилна опора в организирането на събитията на dibla.com. Sofia Event Center бе първият избор за провеждане на награждаването и несъмнено ще продължи да бъде важен партньор на платформата в стремежа за популяризиране и подобряване на дизайна у нас.
Медийни партньори на събитието
сп. "ИДЕАЛЕН ДОМ",  сп. "НАШ ДОМ",  сп. "МАГАЗИН",  онл. "КАПИТАЛ",  онл. "24 ЧАСА", онл.списание "Още за КЪЩАТА",  онл. "THE-BUILDING",  онл. "CITYBUILDHOME"     

 

Автор: DIBLA
Закони Нормативна база Коментари