Първият екологичен въздухопречиствател от ново поколение - OneLife X

Абсолютно чист въздух без подмяна на филтри. Ултра тих, изработен от бързо възстановяем бамбук и рециклирана пластмаса, с изключително ниска консумация на енергия и с премиран дизайн – OneLife X е пречиствателят, създаден да защитава вашето здраве и планетата.
08.11.2022
СМАРТ ЕЪР СИСТЕМС ООД
1223
филтри, въздухопречиствател, OneLife X, пречиствател за въздух
Въздухопречиствател OneLife X.
Източник: OneLife GmbH

Прекарваме 90% от времето си в затворени помещения, където въздухът може да бъде до пет пъти по-замърсен, отколкото на открито. Концентрацията на фини прахови частици, по-малки от PM1, може да бъде дори до десет пъти по-висока на закрито.

Пандемията фокусира вниманието към необходимостта от чист въздух, но нарастващите нива на замърсяване в градовете и ефектите от изменението на климата, застрашаващи здравето ни, бяха сериозен проблем още преди COVID-19.

Изправена пред тези предизвикателства, иновативната немска компания OneLife GmbH си поставя за цел да революционизира индустрията на здравните технологии, започвайки с въздуха, който дишаме. Екипът на OneLife от инженери, експерти по качество на въздуха и пионери в индустриалния дизайн, създава иновативни продукти, които укрепват здравето, като същевременно защитават планетата, която всички споделяме.

„Ние в OneLife вярваме, че всеки от нас има право на чист въздух и нашата мисия е да се борим с невидимите замърсители във въздуха на закрито за един по-здравословен и продуктивен живот“, коментира Кристоф Буркхард, изпълнителен директор на OneLife. „Но наред с това знаем, че имаме само една планета, която трябва да защитим. Ето защо създадохме OneLife X - енергийно ефективен пречиствател от устойчиви материали и с доживотен филтър. Отпада необходимостта от смяна на филтри на всеки няколко месеца и генерирането на допълнителни отпадъци. Така защитаваме вашето здраве и здравето на планетата.“


Въздухопречиствател OneLife X     Източник: OneLife GmbH

Плазменият филтър на OneLife X неутрализира дори и най-малките вредни частици

Замърсителите във въздуха варират по размер - от по-големи частици, като полени и спори на плесени (PM10), до по-малки прахови частици от отработените газове от двигателите с вътрешно горене и промишленото производство. Особено опасни са летливите органични съединения (ЛОС) и вирусите, по-малки от PM1, които навлизат в кръвта директно през дихателните ни пътища и не могат да бъдат филтрирани от белите дробове.


Източник: OneLife GmbH

OneLife X филтрира 99,99% от всички замърсители във въздуха (PM10-PM0.1). Благодарение на революционната патентирана технология, интегрираното плазмено поле образува катиони, които зареждат и най-малките наночастици и ги отлагат в колекторния блок. Това позволява на плазмената технология на OneLife да филтрира замърсители до 0,01 микрометра - 30 пъти по-малки частици спрямо HEPA филтрите, без в процеса да се генерира вреден озон. OneLife X е оборудван с прецизен лазерен сензор, който измерва нивата на замърсяване. Високоефективният аксиален вентилатор генерира прецизен и целенасочен въздушен поток при ниска консумация на енергия и безшумна работа.

 
Снимка 4 - OneLife X Tilt,                                       Снимка 5 - OneLife X Top Grid     Източник: OneLife GmbH

Без смяна на филтри – Zero-waste технология от OneLife X

Конвенцоналните пречистватели на въздух използват скъпи HEPA филтри, които изискват редовна подмяна и са свързани с високи текущи разходи. HEPA филтрите обичайно са направени от стъклени или полиестерни влакна - материали, които не могат да бъдат рециклирани.

Плазменият филтър на OneLife X не се нуждае от смяна: той може да се почиства под течаща вода и дори в съдомиялна машина. Благодарение на доживотния филтър OneLife X не замърсява околната среда с филтърни отпадъци, които трудно се рециклират.


Плазменият филтър OneLife X Filter може да се почиства под течаща вода.     Източник: OneLife GmbH

Изключителна енергийна ефективност

OneLife X консумира само 5-6 вата на час - консумация на електроенергия, сравнима с тази на една LED крушка. При непрекъсната работа на OneLife X за 24 часа в денонощие, консумираната електроенергия е около 144 Wh (0,14 kWh). За сравнение, въздушните филтри HEPA използват между 50 и 100 W или 8 до 16 пъти повече електроенергия. Спестяването на годишна база от намалената консумация на ел.енергия спрямо конвенционалните въздухопречистватели е съществено предимство на уреда.


OneLife X е с красив дизайн.

Уникален дизайн

OneLife X е въздухопречиствателят, който не искате да скриете! Минималистичният и компактен дизайн, елегантната форма и подбрани естествени материали позволяват на OneLife X да се впише във всеки модерен интериор. Текстилното покритие на корпуса се предлага в два различни нюанса и допринася за уникалния външен вид на уреда, който по нищо не напомня за студената визия на конвенционалните въздухопречистватели. Функцията за накланяне позволява насочване на струята от чист въздух. OneLife X може да се позиционира както вертикално, така и хоризонтално. Със своите 4,2 кг OneLife X тежи значително по-малко от обикновен стол и може лесно да се пренася от стая в стая. Благодарение на практичния му размер, можете да го поставите точно до леглото си, върху бюро, маса или всяка друга мебелна повърхност.

Неслучайно продуктът има две престижни отличия от Red Dot Awards 2022 за дизайн и иновации.


Приложение на въздухопречиствателя OneLife X, когато спортувате или правите йога вкъщи.      Източник: OneLife GmbH

Лесно и интуитивно управление

Може да управлявате вашия OneLife X от дисплея на уреда, с мобилното  приложение OneLife X App или посредством гласови команди с Amazon Alexa или Google Assistant, избирайки от различни модуси на работа – автоматичен, сън или boost. OneLife X е оборудван с прецизен лазерен сензор, който открива вътрешни замърсители, ЛОС, прахови частици (PM2.5) и ултрафини частици (PM1) във въздуха и следи влажността и температурата, осигурявайки оптимално качество на въздуха напълно автоматично.

Приложението OneLife X App ви предоставя подробни данни за качеството на въздуха в помещенията и за замърсяването на открито за конкретната ви локация (съгласно глобалния индекс за качество на въздуха в кооперация с BreezoMeter). Можете също да създадете свой личен профил в приложението и да посочите вашите специфични потребности – например астма, алергии или домашни любимци - OneLife X автоматично адаптира настройките си към вашите нужди!


OneLife App - Лесно и интуитивно управление.     Източник: OneLife GmbH

Почти безшумна работа

Ефективната плазмена технология позволява по-ниски скорости на въздуха, като по този начин се осигурява почти безшумна работа.


Приложение на въздухопречиствател OneLife X в спалнята.     Източник: OneLife GmbH

Технически данни
Размер на помещението: До 30 m² (CADR 121 m³/h)
Консумирана ел.енергия: 4-7W в автоматичен режим, 9W в режим „Boost”
Ниво на звука: 11 – 39 dB(A) (измерено на разстояние 1м)
Размери: 411 x 196 x 190 мм
Тегло: 4,2 кг
Нива на скорост: автоматичен, сън, boost
Филтърен блок: 117 x 135 mm, подходящ за съдомиялна машина (до 85°C)
Контролен панел и свързаност: Wifi, Bluetooth, OTA Updates, iOS и Android App, Alexa, Google Assistant
Сензори: лазерен сензор (PM1/2.5/10), VOC, влажност, температура, яркостПартньор на OneLife GmbH за България е фирма Смарт Еър Системс ООД. При закупуване на уреда от партньорския сайт клиентите получават 10% отстъпка от цената - линк към сайта тук или при сканиране на QR-код от брошурата.

Повече информация за продукта може да получите от прикачената брошура.

Закони Нормативна база Коментари