ПЪРВАТА КНИГА ЗА ПАСИВНИ СГРАДИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Пасивната къща е икономически оптимизирана концепция за енергоефективно строителство, при което класическата отоплителна система вече не е необходима
20.06.2012
ИГ Пасивни Сгради България
6
книга, пасивна къща, арх. проф. Мартина З, архитектура, къща
ПЪРВАТА КНИГА ЗА ПАСИВНИ СГРАДИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
Източник: Издателят ИГ Пасивни Сгради България

Заглавие на книгата: Пасивната къща
Автор: проф. арх. Мартина Збашник-Сенегачник
Редактор и издател: ИГ Пасивни сгради България
Формат: А4, 132 стр., луксозно издание с твърди корици
Цена: 48,00 лв.
Прелистете книгата от тук >> http://passive.bg/files/files/222e3e2fa1379496894f93c9b7077ee9PH%20book_bg_listing.pdf

Пасивната къща
Пасивната къща е икономически оптимизирана концепция за енергоефективно строителство, при което класическата отоплителна система вече не е необходима. Сред твърде широките определения за ниско-енергийни сгради, пасивната къща, благодарение на точната дефиниция, ясните критерии за постигане и разработения модел за топло-технически калкулации се разглежда като стандарт.
Стандартът пасивна къща в Европа е широко популярен от 15 години. Построени са вече хиляди примери. В България това също може да стане масово постижимо. Вече има десетки проекти за пасивни сгради, както и няколко реално построени по всички изисквания на стандарта обекти.

Книгата

Трудът на проф. Збашник-Сенегачник обхваща основните принципи на проектирането по стандарта пасивна сграда, примери за решаване на проблеми с топлинните мостове, въздухонепроницаемостта, вентилацията и строителството. Книгата завършва с икономическа обосновка на модела. Вече е преиздадена в Словения и преведена и издадена в Хърватска.
Целта на изданието е да събере на едно място теория и практика и да покаже на широк кръг читатели – както професионалисти, така и инвеститори, как „работи” една пасивна сграда. 
 
Авторът
Авторът на книгата арх. проф. Мартина Збашник-Сенегачник е преподавател във факултета по архитектура на Университета в Любляна и дългогодишен сътрудник на Института за пасивни сгради в Дармщат; един от лекторите на Втората национална конференция Пасивни сгради България през януари 2011.

Издателят

Издателят ИГ Пасивни Сгради България е неправителствена организация, целяща популяризиране у нас на концепцията пасивна сграда.

Повече информация за начин на поръчка и разпространяващи изданието книжарници можете да получите от сайта на издателя  http://passive.bg/bg/conception/25-conception.html

Автор: ИГ Пасивни Сгради България
Закони Нормативна база Коментари