Професионални отводнителни системи

се грижат за надеждното отводняване на покрива
08.07.2010
337
покрив, отводняване, водосточни тръби
Професионални отводнителни системи на БРАМАК
Източник: Брамак

Циганското лято и златната есен са очарователни и са радост за много почитатели на дългите разходки сред великолепието на разноцветните есенни листа из гората. За собствениците на къщи есента обаче не е само удоволствие, но и допълнителна грижа за къщата и укрепване на покрива за зимата. Есенните бури, дъжд и сняг не трябва да застрашават къщата и нейните обитатели. Затова пред собствениците на къщи огромно предизвикателство са следните въпроси, здрави ли са отделните керемиди и дали улуците са почистени и позволяват на дъждовната вода да се оттича. Дори малки дефекти по прокрива или отводнителната система могат да причинят стичане на вода по фасадата на сградата, разрушаване на мазилката и дори нахлуване на вода в къщата. Перфектно пасващите отводнителни системи се грижат за безупречното отводняването на покрива.
Покривите могат да изпълняват своята защитна функция само когато всички необходими детайли от покривната система пасват идеално един в друг и функционират безупречно. Колкото по-силен е дъждът, толкова по-добре може да се прецени надеждността и издържливостта на отводнителната система. Системата на “Брамак” за покривното отводняване “Стабикор” например се състои от най-различни детайли, така че да отговори адекватно на специфичните изисквания на всяка къща. Отводнителната система “Стабикор” се характеризира с дълъг живот, дори и в екстремни климатични зони. Издържа на въздействието на ултравиолетовите лъчи през лятото и запазва еластичността си при отрицателни зимни температури.
Разнообразието от покриви със своите специфични архитектурни детайли трябва задължително да се вземе под внимание. За всеки покрив има перфектно пасващо индивидуално решение без значение, дали става въпрос за историческа сграда или модерно ново строителство. “Стабикор” е система, комплектована с всички детайли и елементи. Свързващи колена с различни градуси на ъглите отвеждат водата при всякакъв наклон на покрива и конструкция. За безпроблемни и функциониращи връзки служат преходници и муфи. Както монтирането, така и свързването на водосточните тръби “Стабикор” не е сложно майсторско изкуство, а лесна и спорна работа без лепене и запояване.
През есенните бури има опасност отводнителните системи да се запушат и задръстят от есенния листопад. “Брамак” предлага сигурно решение: специална предпазна решетка за улуци. Всеки собственик на къща може сам да монтира тази решетка. Тя просто се полага във водосточната тръба и се закрепя здраво. По този начин влажната паднала шума може да изсъхне бързо, след което просто вятърът да отвее есенното великолепие на листата от отводнителната система.

За повече информация ще се радваме да се свържете с нас
Инфолиния 0700 119 20 на цената на един градски разговор

Автор:
Закони Нормативна база Коментари