Произведения на изкуството за пода

Продължават да са на мода текстилни островчета, изработени от различни материали, цветове и форми.
11.01.2016
Светлана Желева
600
интериор, настилки, килими, текстил
Ръчен килим "Златна есен"
Източник: Декотекс, www.decotex.org

Можете да си купите майсторски килими, изтъкани най-вече ръчно от всяко едно кътче на земята. Във всяка страна ще откриете най-невероятни модели, багри и материали, в които традицията среща модерното. В условията на глобализацията и интернета пазаруването не би трябвало да е никакъв проблем.

Кои са модните тенденции при килимите през 2015 година ? В ролята на пътеводител влизат експертите на  водещото германско списание „Schoener Wohnen”. А шопинга има за свои отправни точки Германия, Австрия, Румъния, Мароко, Иран, Тибет, Китай и Нова Зеландия, като най-търсените материали за килими са новозеландска стригана вълна, иранска и тибетска планинска вълна, китайска коприна и... рециклирани материали.

Поканете света у дома. Бъдете отворени за новото и да не преставате да експериментирате, е посланието на модерните килими.


Ръчен килим "Алени макове"     Източник: Декотекс, www.decotex.org

Килими в свободни форми и свежи цветове
Продължават да са на мода текстилните островчета, изработени от различни материали, цветове и форми. Те са своеобразни цветни петна в стаята. Дизайнерите смело смесват стилове, цветове, материали и техники. Някои от тях  не се притесняват да експериментират с тибетска вълна, китайска коприна и …фибри от коприва.  Скъпите и недотам скъпи подови настилки буквално галят краката, не оставят равнодушни сетивата, провокират вкусове и желания. Ту попадате в джунгла, ту сякаш сте на зелена морава, ту сте в работилница или  в картинна галерия.

Стилизирани форми в текстила
Струва си да останете боси, и то съвсем смело, тъй като ще усетите нежността на естествените материали под табаните си. Много водещи фирми в килимарството предпочитат да използват за основата на килима новозеландска вълна, която е добита чрез стригането на животните (за разлика от другия начин, при която вълната пада отсечена, подобно на сресването). Предимствата на такъв килим  са, че той винаги е топъл, звукоизолиращ, поглъща лесно праха и без притеснения можете да седите върху него (заместител на дивана).


Ръчен килим "Мечта"     Източник: Декотекс, www.decotex.org

Водеща австрийска марка  е избрала да тъче своите килими в Румъния(от 1999 г.), и още по-конкретно в Трансилвания, в региона, където е жива и до днес легендата за Дракула. Изборът им не е случаен, тъй като тук са живи традициите, има и много специалисти в килимарството и тъкачеството. Фирмата предлага  килими в 96 цвята и 18 структури. Предпочитаният от тях материал е новозеландска стригана вълна.

България също присъства на картата на килимарството. Традициите са живи в Котел, Чипровци, Сливен, Родопите.
Няма как да се опише прелестта на всеки един килим. Затова са и обобщенията: „Цветна експлозия на пода”, „ Произведения на изкуството за пода”, „Стилистични форми от текстил”.
 

Автор: Светлана Желева
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари