Проект Mirrorland - фина естетика към детайла и стилни решения

Цялата концепция на интериора се развива около темата „Пътуване и спомени“, а дизайнът е визуално на ръба между обществен интериор и жилищен.
15.03.2021
Студио ATG Design
931
интерорен дизайн, интериор на апартамент, студио ATG Design, проект Mirroland
Източник: Студио ATG Design, www.atg-design.com

Интериорен дизайн: ATG Design

Фотограф: Михаела Драганова, https://draga.photography

Mirrorland е жилищен проект в един от най-новите затворени жилищни комплекси. Проектът е завършен през юни 2020 г. и е с обща площ 120 кв.м.
Изключително стилен, интериорът преплита не само в една точка нюанси на кафяво и сиво – както чрез комбинацията на кожа и текстил, така и тази на дърво и гранитни плочи, наподобяващи мозайка. Бялото е силен контрапункт, който внася светлина и свежест, а акцентни са тюркоазът и розово-златистото.


Източник: www.atg-design.com     Фотограф: Михаела Драганова

Гладките и огледални повърхности разширяват оптично пространствата, докато мраморът заема централно място като стенна облицовка в спалнята и всекидневната, сякаш естествено заменя произведение на изкуството. Дизайнът на двете бани издава мъжка строгост и изискан вкус, а този на кабинета за благ и благороден характер.

Интериорът на Mirrorland (RD-2) е носител на награда 5 звезди за най-добър жилищен интериор на България в International Properties Awards в категория Show Home.

Фина естетика към детайла, съчетана с функционални и стилни решения – това е характерът на проекта Mirrorland на ATG Design. Вдъхновяващи текстури и прецизно гладки повърхности се разстилат на обща площ от 120 кв.м. Апартаментът е съставен от спалня с баня, кабинет, коридор и обединено жилищно пространство, което комбинира кухня, трапезария и хол.

Единението на всекидневната с предверието е постигнато с лекота чрез избор на голям мащаб плочка за подовата настилка. Гранитогресът с шарка, наподобяваща мозайка, е израз на смел вкус и препратка към музеен интериор. Собственикът на жилището „колекционира“ спомени, които искаше да подреди в новия дом. Така сувенирите и любими вещи намериха своето място в красиви стъклени витрини с огледална повърхност, когато са затъмнени.

 
Източник: www.atg-design.com     Фотограф: Михаела Драганова

Така цялата концепция на интериора се развива около темата „Пътуване и спомени“, а дизайнът е визуално на ръба между обществен интериор и жилищен. Ще забележите, че акцент в коридора и всекидневната са големи огледала, елегантни повърхности и витрини, които оптически разширяват пространството и напомнят на галерия. Въпреки това комфортът не е пренебрегнат, а напротив – подчеран чрез силното присъствие на естествени материали като дърво, мрамор, камък, кожа, вълна, коприна. По този начин връзката с природата излиза на преден план и допринася за създаването на удобство и топлина, нужни за перфектния дом.

Стените са покрити с облицовки, създаващи приятна за окото игра между релефите на различните материали. Бялото не е скучен латекс, а тапет с естествени нишки, допълващ усещането за уют. Мраморът има почетно място в хола и спалнята, напомняйки на произведение на изкуството – отново контекстуална връзка с музея. Декорацията е предимно в златисти и розово-златисти метални повърхности, за да внесе благородно докосване и топлина.


Източник: www.atg-design.com     Фотограф: Михаела Драганова

Кухнята е минималистично проектирана в черно-бели цветове. До прозореца има малка зона за кафе, така че сутрин собственика да се наслаждава на прекрасната гледка към Витоша. Отличават се малките чекмеджета и вертикалната винарна като готин дизайн елемент от вградените мебели. Повтарящ се детайл са опушените витрини, които поддържат фината естетика в целия апартамент.

Кабинетът говори за мек и благороден характер. Водещ е белият цвят, съчетан с фини сиви и кафяви нюанси. Паркетът от естествено дърво съответства на облицовката и придава топъл вид на стаята, докато белият таван и светлите завеси отварят още повече стаята.


Източник: www.atg-design.com     Фотограф: Михаела Драганова

Осветлението може да се регулира чрез отстраняване и поставяне на отделни панели благодарение на магнитното им захващане. Тази функция позволява на жителите лесно да трансформират в бъдеще домашния офис в детска стая, например. Отново виждаме, че библиотеката е създадена с възможност за подреждане на любими елементи на живущите, които да създават приятна работна атмосфера.

 
Източник: www.atg-design.com     Фотограф: Михаела Драганова

Преобладаващи материали в спалнята са дърво, кожа и текстил. Дървеният паркет е избор за подова настилка и в спалнята, който се съчетава перфектно с леглото с кожена и текстилна облицовка. Специално изработеното нощно шкафче има чекмедже за часовници и бижута, което изпъква с кожено покритие.
Рафтът под телевизора напомня леко за този в кухнята и подсказва мястото, отредено за зелени растения, които винаги да носят свежест.

 
Източник: www.atg-design.com     Фотограф: Михаела Драганова

Дизайнът на двете бани изпъква с интересна заигравка в геометрията и несъвършенството на плочките. Осветлението в баня #1 е решено с перпендикулярни и успоредни LED ленти, които подчертават правите форми и са контрапункт на овала на мивката и огледалото.
Баня #2 се забелязва красив релеф на плочките - всяка изглежда уникална и носи несъвършенството на природата. Отново геометричните фигури преобладават върху една от стените, създавайки илюзия за дълбочина с черния си цвят.

Може да се разходите из завършения апартамент заедно със собственика Ради Добревски, който в третото издание на видео поредицата My Perfect Home by ATG design споделя за любимите си детайли от новия дом.


За ATG Design:
ATG Design - студио за архитектура и дизайн, в което семейната традиция, работата със страст и безкомпромисното качество са водеща идеология. За да Ви улесним, предлагаме решения до ключ - от архитектурното проектиране, през интериора, до изпълнението - като разбира се, ние контролираме качеството на всеки етап. Организираме всичко вместо Вас, за да ускорим процеса по "създаване" или "преобразяване" на мечтания дом/офис/сграда, но това не е всичко. Нашата креативност придобива вдъхновение и сила от Вашите най-смели мечти - споделете ни ги!

ИСТОРИЯ
ATG Design е основана от арх. Радосвета Попова и нейния екип от професионалисти през 1996 г. Арх. Радосвета Попова завършва „УАСГ“, София през 1979 г. До 1992 г. работи в "Машпроект", където проектира редица промишлени сгради, реализирани в страната. По това време е и Главен архитект на корабостроителницата в гр. Бургас. След 1992 г. се посвещава основно на проектирането на жилищни сгради за частни клиенти в различни градове на България, като междувременно проектира четири банкови клона на бившата "Първа Частна Банка". През 1996 г. банковият клон в Разлог става Банкова сграда на годината. Нейно дело са комплексът от затворен тип "ALFA R", административна сграда "Лабрис" , както и офис сградата на АТГ АД.

Арх. Ивета Попова завършва „УАСГ“, София през 2009 г. През 2011 г. завършва втора магистратура "Интериорен дизайн" в "IED -  Instituto Europeo di Design", Милано. През 2011 г. работи в Милано за „Studio 12’’ и Франческа Кутини, стилист на списания „Anna“, “Brava Casa“,  „Casamica“, “Interni“ и “Io donna“. Проектира жилищни, административни сгради и интериори, както в България, така и в чужбина.

 

Закони Нормативна база Коментари