Прогнози за Heimtextil’ 2016 с мото Well-being 4.0

Франкфуртският панаир ви очаква на 12-15 януари 2016 г.
05.10.2015
Анета Трифонова
205
изложение, изложение heimtexti, текстил, тенденции текстил, панаир
Heimtextil - тенденции 2016-17
Източник: Heimtextil

Темите Well-being 4.0 обобщават новите тенденции в дизайна на интериорния текстил за предстоящия сезон 2016/2017. Те са представени от световния лидер в продуктово позициониране WGSN. Платформата Тематичен парк заема за първи път самостоятелна зала 6.0. 

Автор: Анета Трифонова

Мотото на предстоящия Heimtextil, 12-15 януари 2016 г. е „Благополучие 4.0".  В излъчената пряко по интернет дискусия на 8 септември 2015 г., управителите на търговския панаир разкриха новите тенденции за обзавеждане за 2016/2017. Лиза Дует представи групата WGSN, която е решила дизайна на Тематичния парк за предстоящия панаир. Другите участници в пресконференцията бяха традиционните членове на тематичния форум, разискващи тенденциите на Heimtextil - Ан Мари Командер от Stijlinstituut, Амстердам, Майри Сенгчанх от Exalis / Carlin и Феликс Динер. 

Новите дизайнерски теми са определени чрез интегриран подход, който  възстановява хуманистичния дизайн, силно интригуващ сетивата. "Well-being 4.0" е свързан с обзавеждането и текстила, които излъчват аура на спокойствие и тишина и предлагат по-добър живот. В същото време, технологиите и науката са преплетени с текстила и играят ключова роля в неговото създаване. Числото четири отеква в "4 вида производства" в щандовете за интелигентни, цифрови и традиционни решения. Или накратко, идеята е предлаганите продукти да  стимулират положителни чувства и реакции. Лиза Дует по време на конференцията подчерта едно от основните предизвикателства: „Ние трябва да намерим начини за свързване на естественото с изкуствено направеното" и още „в допълнение към спазване на технологията, ние трябва да гарантираме, че естествените материали и ръчно изработени продукти също имат място в дизайна на бъдещето." Новата Книга на тенденциите, която бе представена на конференцията, както и Тематичния парк на панаира предлагат разнообразни пионерски проекти в това отношение, които се изследват подробно в новия уебсайт www.heimtextil-theme-park.com.

Книгата за тенденциите има три секции:
Първата
представя четирите теми въз основа на използваните материали, дизайн и цветове;
Втората е цветовата палитра, която може да се използва като инструмент за работа;
Накрая в редакционния раздел са показани характерните проявления на така определените тенденции "Благосъстояние 4.0". Разглеждат се и растенията с благотворно въздействие върху сетивата, в центъра на вниманието са поставени ценни минерали и терапевтичен текстил, определени са и цветовете създаващи усещане за благополучие.

Платформата Тематичен парк заема самостоятелно място. Heimtextil, който е най-големият търговски панаир в света за договаряне на домашен на текстил, се нуждае от платформата Тематичен парк за да разкрива първокласните тенденции на добре проектирания текстил с нови характеристики. Затова Панаирът във Франкфурт показва тенденциите на Heimtextil от 1991 г. насам, като последователно разширява дискусията около тяхното представяне.

Форумът предоставя ценни съвети и надеждни прогнози на творческите екипи разработващи и произвеждащи продуктите за обзавеждане, на дизайнерите и търговците. Концепцията за "Theme Park", разработена от предходната година за Heimtextil, ще се помещава за първи път в отделна зала 6.0, където има достатъчно пространство за да се развие като изявена витрина на панаира. Идеята за нейното  изпълнение, заедно с придружаващата я книга и новия сайт, са разработени от американската група WGSN. 

Тенденциите на Тематичен парк 2016/2017 са под мотото „Благополучие 4.0" 

Защита: за нашето добро.
Тази тенденция прогнозира чиста естетика или свеж сдържан дизайн. Тя се свързва с голям диапазон от продукти за здравето и детоксикация. Като ценна и рядка стока тишината заема централно място. Тя става антидот на света, в който сме постоянно обвързани и все по-често имаме желание да се отделим и да направим нещо добро за спокойствието си. Тенденцията е свързана със защита на нашите физически, но преди всичко с психологическите ни нужди. 

Енергетизиране: цифрови сънища.
Хората използват технологията за стимулиране на чувството си за благополучие. Границите между онлайн и офлайн присъствието се размиват и дигиталния свят иззема физическото ни пространство. В този процес, светлината се превръща в нов начин за създаване на нематериални форми и подчертаване на динамичните контури. Цветовият спектър пулсира между силните и слабите контрасти. Светлите и почти флуоресцентни цветове вибрират наред с по-тъмни електрическо-сини нюанси. Тази високо-енергийна тенденция оживява естетиката с интензивния си калейдоскопичен бляскав дизайн.

Подхранване: сензорен дизайн.
Градските и природни пейзажи се събират, за да създадат новия устойчив свят. Фокусът е върху зеленината. Цветовата палитра отчита красотата на зелените нюанси задно с тъмнокафявите и сивите, в хармония с елементите като почва и камък. Естествените материали са съчетани с пионерски дизайн. Ръчно изработените продукти играят специална роля в процеса чрез подчертаване на красотата на източниците и суровината.

Обогатяване: привлекателност за всички сетива.
Акцентът е поставен върху разкоша и високо декоративните елементи, които сливат културните препратки от миналото с бъдещето. Декоративните десени, шарки и блестящи високо-класни материали привличат погледа. Превъзходните богати цветове, като тъмно синьо и червено, се използват наред с изобилие от метални елементи - златни, медни и бронзови. Нотки от Ориента се смесват с емблематични модели, които ре-интерпретират до съвършенство класицизма и разкоша.

+9
Автор: Анета Трифонова
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари