Проведе се национален форум „Дизайнът е повече от хората“, организиран от Дибла

Националният форум за материали, технологии и нововъведения в интериорния дизайн се проведе от 5 до 7 април 2019 г. в Пловдив.
09.04.2019
Дибла
938
форум, Дибла, design>people
Източник: www.dibla.com

В началото на април „Дибла“ събра 100 от най-успешните и изявени родни дизайнери и ги срещна с представители на някои от най-влиятелните и разпознаваеми фирми в бранша у нас. Събитието, което безспорно е една от най-успешните и значими инициативи на Платформата, идеално олицетворява основния ни стремеж – да доближаваме дизайна до бизнеса, да подобряваме общуването между професионалистите от гилдията при създаването на нови партньорства с фирми производители в сферата на интериорните решения.


Източник: www.dibla.com

Форума открихме тържествено по време на официалната вечеря с представянето на Годишния каталог на „Дибла“ – „Най-доброто от интериорния дизайн за 2018“. Той е и нашият подарък към всички участници в „Дизайнът е повече от хората“, защото нагледно демонстрира ръста на българския дизайн и по елегантен и стилен начин дава публичност на таланта и постиженията на родните проектанти. Всеки от присъстващите творци получи и рекламни комплекти с мостри и каталози от фирмите партньори.

Вторият ден започна тежко – в резултат на твърде весело завършилата предишна нощ... Простихме типичните за хората на изкуството небрежност по  отношение на часовника и открихме представителния блок с 13 фирми. Основна задача на Националния форум е да запознае активните дизайнери с новостите и актуалните тенденции, които най-перспективните компании, предлагащи продукти и услуги в сферата на интериора, ще наложат през годината.
На всяка от фирмите участници бяхме поверили по 20 минути в рамките, на които да запознаят убедително публиката с предимствата и особеностите на новите си изделия. Верни на професионализма и високите си стандарти на работа, представителите на фирмите привлякоха и най-важното задържаха вниманието на дизайнерите, и успяха да оставят трайни и положителни впечатления у слушателите.

Дизайнерите се надпреварваха да задават въпроси и да участват в сформиралите се дискусии. Проектантите споделиха опита си при работа по действителни обекти с различни материали, технологии и работни модели – информация, която подсказа на фирмите как още повече да подобрят предлаганото, да се адаптират по-добре към действителното търсене и нужди на пазара. За растящото любопитство и интерес на дизайнерите към продуктите на фирмите участници ясно говореше и фактът, че по време на събитието трудно успявахме да „откъсваме“ гостите от демонстрационните кътове на фирмите и отново да ги връщаме в лекционната зала.


Източник: www.dibla.com

Едно е сигурно – времето, прекарано в подходящ колектив, сплотен от общи цели и интереси, готов да споделя и да общува свободно, никога не е достатъчно. Колкото и кафе-паузи, свободно време и парти-вечери да бяхме предвидили – гостите както винаги не бързаха да си тръгнат дори след края на събитието. Факт, който ни кара с нескрита усмивка да се спогледаме и да си кажем – „сигурен знак за поредното успешно събитие“.

 

Автор: Дибла
Закони Нормативна база Коментари