Приключи конкурсът "Нарисувай ми стена - 2016"

Фасади за над 30 000 лева нарисуваха победителите от конкурса "Нарисувай ми стена - 2016"
06.10.2016
Сдружение Трансформатори
287
Сдружение Трансформа, конкурс, фасади, художници, Проекти
Габрово - проект „Сред съня на въображението“ на Виктория Георгиева
Източник: www.narisuvai.bg

Фасади на обществени сгради на стойност над 30 000 лева подариха на градовете Пловдив, София и Габрово организаторите на конкурса „Нарисувай ми стена“.  Художниците са рисували общо повече от 28 дни и са прекарали над 170 часа на вишка.  
Амбицията на организаторите е да направят конкурса ежегоден като през пролетта на 2017 ще се анонсират условията на следващото издание. Плановете са и повече градове от страната да имат възможност да участват с фасади – водят се разговори с общини.
Реализираните проекти са:
Габрово - проект „Сред съня на въображението“ на Виктория Георгиева MOUSE (ЦДГ Мики Маус завършена за 7 дни).
Пловдив - проект „Мимикрия“ на Алекси Иванов. (СОУ Св. Софроний Врачански завършено за повече от 15 дни непрестанна работа).
София - проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов (културен център в Люлин реализиран за 6 дни).
Проектите:  http://www.narisuvai.bg/bg/konkurs/pobediteli.html 
В духа на конкурса цвят на годината, чийто фаворит съвпадна с избора на художниците, най-използваните цветове в проектите са синьо, синьо-зелено и зелено. За 2016 г. за цвят на годината в България беше избран от над 400 дизайнери  цвят нептун (комбинация от синьо и зелено).
34 проекта на художници от цялата страна кандидатстваха за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово. Партньорската инициатива е на Сдружение Трансформатори и  Оргахим АД – Русе. Платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени градски пространства и интериори на общественозначими сгради в цялата страна.
Можете да се свържете с нас на e-mail: proekt@transformatori.net
Сдружение Трансформатори - Анна Калинова 0885657935 

 

+2
Автор: Сдружение Трансформатори
Закони Нормативна база Коментари