Приключи журирането в конкурса АРХ ИНОВА 2017

Журито избра победителите в конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017".
20.09.2017
Още за къщата
608
Проекти, конкурс, архитектурни награди, журиране, Арх Инова 2017
Приключи журирането в конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017"
Източник: www.archinova.bg

На 19-ти септември 2017 г. в София, в шоурума на фирма "Bаng & Olufsen" се състоя журирането на конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2017".

Темата тази година е „Обществени сгради”  и се провежда в три категории: 
- „Болници, медицински центрове, здравни заведения" 
- „Учебни, спортни и културни центрове"
- „Търговски сгради"


В конкурса участваха 53 проекта.

Във всяка категория журито номинира проекти, които ще участват в изложбата по време на церемонията по награждаването на победителите, която ще се състои на 18 октомври т.г. в Sofia Event Center. С участващите проекти може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

Авторитетното жури се състои от девет утвърдени български архитекти: проф. д-р арх. Георгий Станишев, доц. д-р арх. Мария Давчева, арх. Атанас Панов, арх. Георги Савов, арх. Димитър Паскалев, арх. Радомир Серафимов, арх. Тихомир Казаков, арх. Ивайло Петков и арх. Владимир Михов. За председател на журито единодушно бе избран проф. д-р арх. Георгий Станишев, а за водещ протокола - арх. Владимир Михов.

Журирането тази година се проведе в просторния шоурум на фирма "Bаng & Olufsen" на ул. „Оборище” 10. Любезните домакини впечатлиха  жури и организатори с ефектна видео и саунд демонстрация на възможностите на техниката  Bang & Olufsen и  направиха кратка продуктова  презентация.

АРХ ИНОВА е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика.

Партньори на конкурса:
Камара на архитектите в България - КАБ
Съюз на архитектите в България - САБ
Камара на строителите в България - КСБ
Sofia Event Center

Спонсори на конкурса:

Златни спонсори: 
RÖFIX

IDEAL STANDARD
ETEM

Сребърни спонсори:
ALUKÖNIGSTAHL

WIENERBERGER
ОРГАХИМ
МАРИСАН

Спонсори:
КНАУФ

ТЕХНОПАНЕЛ
ХОВАЛ
ГРУНДФОС
Schlüter-Systems

Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: ka6tata.com, Citybuild.bg, Citybuildhome.bg, The-Building.eu.

+4
Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари