По-щастливи домашни любимци? Ето как!

В статията ще обърнем внимание на няколко тенденции, осигуряващи пълноценен живот на кучето и котката.
24.08.2023
vidaxl.bg
615
умни устройства за хранене, фитнес тракери, настилки за домашни любимци, мебели за домашни любимци, аксесоари за кучета
Източник: www.vidaxl.bg

Кучетата и котките са най-разпространените домашни любимци. Те са умни, обичащи, всеотдайни, но все пак са животни, които имат своите инстинкти на ловци и търсачи. Пазарът предлага какви ли не джаджи и аксесоари, които могат да направят живота на вашия космат приятел по-лесен, по-безопасен и по-забавен. Същото важи и за интериорния дизайн. В статията ще обърнем внимание на няколко тенденции.

Умни решения за пълноценен живот на кучето и котката


Хит в нишата на домашните любимци са умните устройства за хранене, които “пускат” храната по определен график. Някои модели ви позволяват да говорите с вашия домашен любимец, когато отсъствате от дома, използвайки само смартфона си. Трети пък раздават допълнителни лакомства чрез диспенсър, когато кучето или котката изпълни определена задача. Не бива да пропускаме автоматизираните поилки, които може и да не са задължителни аксесоари за кучета, но пък улесняват стопаните, особено в горещините.

 
 
Все по-популярни са фитнес тракерите за следене на активността на животинката. Доста полезни джаджи са и малките GPS устройства, които се прикрепят за нашийника на вашия любимец и проследяват местоположението му, за да ви известят, ако напусне определената безопасна зона. Разбира се, няма как да не споменем и умните врати, които позволяват на домашния ви любимец да влиза и излиза от дома ви.
 
Интериорни съвети за перфектна жилищна среда

Интериорните дизайнери също не пестят сили, за да радват домашните любимци по начин, който хармонира с вашата жилищна среда. Специалистите съветват да изберете настилки и мебели от материали, които са устойчиви на износване, замърсяване и драскотини. Растенията придават живот и цвят на вашия дом, но е добра идея да избягвате бодливите видове и стъклените вази, за да не се наранят любимците ви. Колкото до декорациите, уверете се, че всички картини и елементи са здраво закрепени или поставени на високо място.
 Източник: www.vidaxl.bg
 

 
Все по-търсени са хамаците за котки, които се монтират на тавана или на перваза на прозореца. Така вашата мърморана ще има перфектно кътче, където да подремне и да наблюдава света навън. Много ефективни са дървените мебели за котки, особено къщите от няколко нива, които имат меки възглавнички за мързелуване, вложки за драскане, въжета за катерене и допълнителни играчки. Тези къщи са също красив и функционален начин да украсите дома. Тунелите за котки също са забавни игри.

Важно за вашите пухкави приятели е да им предоставите собствено пространство, където да спят, играят или похапват. Можете да използвате стенни полици, въжета, килими, възглавници, топки или пък лазери, за да създадете зона за игра на вашата котка или куче. Всеки стопанин знае най-добре как да се погрижи за своя питомец, а технологиите, аксесоарите и мебелите могат само да му помогнат. Когато усеща любовта и своята роля в центъра на семейството, домашният любимец ще ви носи радост и усмивки всеки ден.

 

Автор: vidaxl.bg
Закони Нормативна база Коментари