По-дълго лято с лъчисто отопление

Инфрачервените отоплителни уреди FRICO топлят двора и балкона като истинско слънце.
15.09.2013
АССИСТ ЕООД
787
отопление, лъчисто отопление, АССИСТ ЕООД, frico, Швецiя, Инфрачервени уреди
Лъчист нагревател за открити ресторанти с покрив, но без защитни стени
Източник: АССИСТ ЕООД

Инфрачервените отоплителни уреди FRICO топлят двора и балкона като истинско слънце. Най-могъщият лъчист нагревател, познат на човечеството, е Слънцето. Топлината, излъчвана от този горещ източник е от съществено значение за целия живот на земята. Инфрачервените слънчеви лъчи изминават дълги разстояния с минимална загуба на енергия. Когато инфрачервени лъчи докоснат повърхността, енергията се превръща в топлина. Нагорещените обекти от своя страна нагряват околния въздух със своята топлина.

Инфрачервените уреди на лидера в лъчистото отопление FRICO, Швеция, топлят с инфрачервени лъчи, точно както топли и истинското Слънце. Инфрачервените лъчи, по-точно, пренасят топлинната енергия, излъчвана от източника. Когато вълните им достигнат каквато й да е повърхност, енергията се трансформира в топлина.

Как работи лъчистото отопление?
През деня, когато Слънцето свети, цялата земна повърхност е изложена на инфрачервено облъчване и трупа топлина. Вечер, щом Слънцето се скрие, акумулираната топлина се отдава в околната среда. Инфрачервените отоплителни тела пренасят този естествен природен цикъл и в домашни условия. По време на работния процес на източника липсва обичайното въздушно течение, което традиционно се съпровожда и с вихрушки от домашна прах. Резултатът е  приятно чувство за топлина не само на въздуха, но и на всяка повърхност в стаята, която е необичайно топла при допир.


 • Уредите са реално икономични и енергоспестяващи, тъй като топлинният комфорт се постига с 2-3 градуса по-ниска температура, в сравнение с традиционните отоплителни уреди.
 • С лъчистата отоплителна система различните зони в една стая могат да имат различна температура. Следователно е възможно дадено помещение да се раздели на различни зони и да се поддържа различно ниво на отопляемост във всяка една. Възможно е да се фокусира топлината върху определен участък, например работно място. Нагряването на определена зона може да бъде контролирано, както е при локализираното осветление – със степен на затопляне, когато е необходимо.
 • След изключване на източника температурата не спада рязко, а постепенно, защото повърхностите дълго време продължават да отдават натрупаната преди това топлина.

Предимства на лъчистите нагреватели  Frico, представени на българския пазар от фирма „АССИСТ“


 • Произвеждат моментално затопляне. Електрическият лъчист нагревател Frico започва процеса на отопление веднага, след като натиснете бутона за старт, и ефектът е незабавен.
 • Висока ефективност на отоплителния процес. Загряват се директно обекти и хора, а въздухът се затопля косвено заради топлоотдаването на загретите повърхности в помещението.
 • Особено подходящо за тераси и балкони и заведения на открито. Благодарение на високия клас на сигурност IP65, уредите са подходящи за монтаж на открито и във влажни и неблагоприятни атмосферни условия. Директното въздействие на лъчението е постоянно и независимо от климатичните условия и силата на вятъра. Реално удължава летния сезон и прави външните площи възможни за използване и през зимата.  
 • Лесен монтаж. Лъчистият нагревател е лесен за позициониране както здраво прикрепен с дюбели към стена или колона, така и поставен на специална за уреда стойка, гарантираща стабилност и безопасна височина на нагревателя. Инрачервените уреди Frico могат да се инсталират под тента или чадър, дори могат да бъдат изложени на вятър и лоши атмосферни влияния.  

Допълнителни предимства:


 • Удачни при всякакви изисквания на интериора или екстериора – възможност за монтаж на стена, колона, таван или стойка 
 • Не създават въздушна струя
 • Безшумни
 • Високо ниво на комфорт
 • Минимум поддръжка  
 • Достъпна цена.

Модели на лъчисто отопление за външни зони, препоръчани от „АССИСТ“:


        За офиса, магазина и обществени сгради:


 • Лъчист нагревател Thermoplus, Frico, Швеция – Осигурява защита от студени въздушни течения, предназначен за монтиране над прозорци
 • Лъчист нагревател Thermocassette, Frico, Швеция – Осигурява цялостно ефективно отопление, предназначен за монтиране към таван, като може дискретно да бъде вгради в окачен таван.
 • Лъчист нагревател Elztrip, Frico, Швеция – Осигурява цялостно ефективно отопление, подходящ за по-високи от 3м помещения

        За външни атмосферни условия:


 • Лъчист нагревател CIR, Frico, Швеция – Гарантира комфортно зонирано отопление на тераси и външни площи, като се слива с обстановката
 • Лъчист нагревател IH, Frico, Швеция – Гарантира комфортно зонирано отопление на тераси и външни площи, перфектен там, където има по-високи изисквания към дизайна
 • Лъчис т нагревател ELIR, Frico, Швеция – Широко приложимият мобилен уред, подходящ както за интериора, така и за външна употреба, с изключително висок клас на защита IP65, възможност за монтиране на стена, таван или поставяне на специална за уреда стойка

Всички модели лъчисто отопление на FRICO, Швеция имат 3 години гаранция!


За професионална консултация за избор на модели лъчисто отопление, проектиране на схема за разположение на уредите, както и за монтаж и поддръжка на лъчисти нагреват ели FRICO, Швеция се обърнете към специалистите на „АССИСТ“, представител на FRICO за България.


Повече подробности може да видите в приложените файлове към статията.

 

Автор: АССИСТ ЕООД
Закони Нормативна база Коментари